Bayramınız hayırlı olsun

AKP’nin ‘mahkeme aşkı’ depreşti!

BARIŞ YARKADAŞ

Halkı teslim alamazsın Sn. Başbakan

GÜRSEL TEKİN

Makyavelizm ve Türkiye…

NURHAN YÖNEZER

Bono'nun hediyesi kırmızı iPod

NİHAL KEMALOĞLU

9 Eylül 2010

 

IMKB: 60.999,73
USD: 1,5160
EURO: 1,9290
ALTIN: 60,56

EKONOMİ

29 Temmuz 2010

Lassa'dan çevreci girişim

Lassa, Yenice Ormanları’nı korumak için kolları sıvadı.

Lassa’nın bu yıl Batı Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Competus Keşif Konvoyu tamamlandı.

Her yıl, Türkiye’nin bilinmeyen köşelerini keşfeden Competus Keşif Konvoyu, aynı zamanda karşılaştığı güzelliklerin yok olmaması için de çalışmalar yapıyor. Bu yıl da Ilgaz Dağları’nda yer alan 50 bin hektarlık alanın gözetlenmesini sağlayan Bakacak Yangın Kulesi’nin onarımını üstlendi.

Lassa’nın her yıl düzenlediği, CNN TÜRK sponsorluğundaki, Competus Keşif Konvoyu yolculuğunu tamamladı. Bu yıl Batı Karadeniz’de belirlenen toplam 1,200 km’lik parkurda gerçekleşen ve 35 kişiden oluşan Konvoy, Gerede’den başlayarak, Arkut Dağı, Yenice Ormanları, Şeker Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Saraycık Yaylası ve Ilgaz Dağları Milli Parkı gibi noktalardan oluşan bir rotayı takip etti.

Profesyonellerle birlikte ekip çalışması

Her yıl keşif hikayelerini paylaşıp yarışmayı kazanan katılımcılarıyla birlikte, tek başına gidilemeyecek zorlu parkurlarda gerçekleştirilen Competus Keşif Konvoyu’nda 7 kez Türkiye Off-road şampiyonu olan Mehmet Becce, zorlu parkurlarda, bilgi ve tecrübesiyle yönlendirici oldu.

Konvoy bu kez Yenice Ormanları için çalıştı
Türkiye’nin gizli kalmış güzelliklerini tanıtmayı amaçlarken, bir yandan da bu güzelliklerin yok olmasını engellemek için çalışan Konvoy, bu yıl rotası üzerinde yer alan ve Yenice Ormanları’nın tamamını koruyan Bakacak Yangın Kulesi’nin onarımını üstlendi.

50 bin hektarlık ormanı kontrol edecek
Keşif sırasında ziyaret ettiği Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden, Ilgaz Dağı’nın yangın tehlikesinden korunması amacıyla büyük önemi olduğuna ilişkin bilgi alan ekip, Bakacak Yangın Gözetleme Kulesi’nin onarımını ve bulutlu havalarda güneş enerjisinin yetersiz kalması nedeniyle haberleşmede sorun yaşanmaması adına, telsiz sisteminin kullanılmasını sağlayacak rüzgar tribününün de yapımını gerçekleştirecek.

Orman İşletme Müdürlüğü kontrolünde Lassa tarafından 1,5 ayda onarılması planlanan Kule, yaklaşık 50 bin hektarlık alanın gözetlenmesinde kullanılacak.








Lütfen tüm alanları doldurun. Girdiğiniz bilgiler kesinlikle yayınlanmayacak, başka bir amaçla kullanılmayacaktır.







Lütfen tüm alanları doldurun. E-mail adresiniz kesinlikle yayınlanmayacak, başka bir amaçla kullanılmayacaktır.


EKONOMİ KATEGORİSİNDEKİ DİĞER HABERLERİMİZ