Melih Gökçek yalanlamıştı... '750 milyon dolar gerekiyor' dediği ortaya çıktı

Ankapark’ın yapımı için 750 milyon dolar harcandığı iddialarını yalanlayan ve 400 milyon dolar harcadığını savunan Gökçek’in, 2010 yılında ABB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Proje için 650-750 milyon dolar civarında yatırım gerekiyor” dediği öğrenildi.

Melih Gökçek yalanlamıştı... '750 milyon dolar gerekiyor' dediği ortaya çıktı

Rağbet görmediği için kapatılan ve Ankara’nın ortasında koca bir demir yığını haline dönüşen Ankapark’a ilişkin ilginç bir detay daha ortaya çıktı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Melih Gökçek’in, “400 milyon dolara yaptım” dediği Ankapark’a ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, “Proje için 750 milyon dolar gerekiyor” dediği ortaya çıktı.

ABB’nin meclis toplantı kayıtlarına göre Gökçek, STK’lerin ve meslek odalarının ısrarla karşı çıktığı projeyi 9 Ağustos 2010’da Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine getirdi.

Gökçek, burada yaptığı konuşmada parkın ihalesini kat karşılığı yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Yaptıkları çalışmalara göre, Ankapark için 650-750 milyon dolar civarında bir yatırım gerektiğini ifade eden Gökçek, “Ciro üzerinden Ankapark’tan en az 10 yıl süreyle belediyeye pay almak istiyoruz” diye konuştu.

Melih Gökçek yalanlamıştı... '750 milyon dolar gerekiyor' dediği ortaya çıktı - Resim : 1

Melih Gökçek dün akşam katıldığı CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullanmıştı;

Etiketler
Melih Gökçek