Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem!

VAN'ın Özalp ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 13.03'te, merkez üssü Özalp ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Derinliği 6,96 kilometre olan deprem, çevre illerde de hissedildi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor" dedi.

Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem! - Resim : 1

Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem! - Resim : 2

VALİ BİLMEZ: BAZI KÖYLERDE HASAR GÖREN EVLER VAR

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı.

Vali Bilmez, “Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramalarda bir köyümüzde bir evin kısmen yıkıldığını, bunun dışında herhangi bir can ve kal kaybı olmadığını ama bazı köylerde hasar gören evlerin olduğunun ilk bilgilerini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket ettiler. Hasar tespit çalışmalarına başlandı” dedi.

ELAÇMAZ MAHALLESİNDE BAZI EVLER HASAR GORDU

Van’nın Özalp ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem, Gürpınar ilçesinin kırsal Elaçmaz Mahallesi’nde hasara yol açtı.

Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri olan mahallede, bazı ev ve ahırlar kısmen yıkıldı. Bazı evlerin ise duvarlarında derin çatlaklar oluştu. Depremde can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Depremin ardından bölgeye, AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleriyle UMKE sevk edildi. Vali Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve İl AFAD Müdürü Osman Uçar ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı da depremin merkez üssü yakınındaki bölgelerde helikopterle incelemelerde bulundu.

Etiketler
Son Depremler