İHA ve Dronlar için yeni adım! Otonom dron koridoru hayata geçiriliyor

Abone ol

Türkiye’de, İHA ve dron teknolojilerinde yeni bir adım atıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli teknolojilerle otonom dron koridorları oluşturacaklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İHA ve dronların takip ve trafik yönetim sistemine kimlik kazandırıyoruz. Güvenli hava sahası oluşturacağız. İHA ve dronların uygunsuz uçuşlarının önüne geçeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, resmi X hesabından Türkiye’nin hava savunma sistemine ilişkin bir paylaşımda bulundu. Uraloğlu, "yerli ve milli teknolojilerle otonom dron koridorları" oluşturulacağını belirterek, "İHA ve dronların takip ve trafik yönetim sistemine kimlik kazandırıyoruz. Güvenli hava sahası oluşturacağız. İHA ve dronların uygunsuz uçuşlarının önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Nvidia, Microsoft'u geride bıraktı Bilim - Teknoloji Yapay zeka, zengin ve yoksul arasındaki eşitsizlikleri derinleştirir mi? Bilim - Teknoloji E-İmza’dan sonra E-Mühür geliyor Bilim - Teknoloji Eski iPhone'larda kullanılabilecek iOS 18 özellikleri belli oldu Bilim - Teknoloji