TikTok Veda Ediyor: Tarih Belli Oldu

Abone ol

TikTok’un dikkat çekici uygulamalarından olan; Apple Music ve Spotify’a rakip olması beklenen TikTok Music’in dünya genelinde 28 Kasım itibariyle kapanacağı açıklandı.

Spotify ve Apple Music'e rakip olarak lanse edilen TikTok Music, hizmet verdiği Avustralya, Brezilya, Endonezya, Meksika ve Singapur gibi ülkelerde beklediği ilgiyi bulamadı.

Platform, ByteDance'in 2019’da Hindistan ve Endonezya'da kullanıma sunduğu Resso adlı uygulamanın üzerine inşa edilmişti. Ancak, Resso'nun Hindistan’da bu yıl yasaklanması ve devam eden telif hakları sorunları platformun geleceğini çıkmaza soktu.

TELİF PROBLEMİ

ByteDance'in müzik endüstrisiyle yaşadığı zorluklar, özellikle Universal Music Group ile yılın başında yaşanan anlaşmazlıklarla gündeme gelmişti. Her ne kadar iki taraf mart ayında uzlaşmaya varsa da TikTok Music’in pazardaki rekabet gücünü artırma çabaları bir sonucu ulaşamadı.

Müzik endüstrisinde kısa sürede etki yaratmayı hedefleyen platform başarısız olurken, 28 Kasım itibarıyla tarihe karışacak.

Çin, Uzaya Beş Uydu Fırlattı Bilim - Teknoloji Bilim İnsanları Açıkladı! 'Dünya'ya Çarpması Olası Gök Taşlarının..' Bilim - Teknoloji