125 Yıllık Pastane Devi İflas Etti

Abone ol

Berlin'in ünlü fırınlarından Mälzer, 125 yıllık köklü geçmişine rağmen Eylül ayı sonunda kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Artan hammadde ve enerji maliyetleri, personel eksikliği ve ekonomik baskılar, fırını iflasa sürükledi.

Berlin’in köklü fırınlarından Mälzer, 125 yılın ardından kapılarını kapatmaya karar verdi. Eylül ayı sonunda, ekonomik baskılara daha fazla dayanamayarak faaliyetlerini durdurdu. Fırın, Steglitz, Wilmersdorf ve Schöneberg'deki beş şubesi ile şehrin batısındaki pazar tezgahlarını da kapsayan geniş bir hizmet ağına sahipti. Artan maliyetler, bu geleneksel işletmeyi etkileyerek iflasa sürükledi.

Artı49'dan aktarılan bilgilere göre, şirket yaz aylarında olduğu durumun içerisinden çıkmak umuduyla iflas başvurusu yaptı. Fakat ne yazık ki yapılan girişimler sonuçsuz kaldı ve fırın için geri dönüş mümkün olmadı.

KAPANMA GEREKÇESİ

Kapanmanın arkasında yatan nedenler arasında artan hammadde ve enerji maliyetleri ile personel eksikliği bulunuyor. Aile, Steglitz'deki son şubenin kapısına bıraktıkları notla ve web sitelerindeki açıklama ile yıllardır kendilerini destekleyen müşterilerine teşekkür etti.

Mälzer Fırını’nın kökleri, 1899 yılında Berlin'de açılan “İlk Rhineland Fırını”na kadar uzanıyor. 1915 yılından beri Steglitz'deki Ahornstraße'deki dükkan, bölgedeki simge mekanlardan biri haline gelmişti.

Kopenhag'da İsrail Büyükelçiliği Yakınında Patlamalar! Dünya Irak, Hava Sahasını Uçuşlara Kapattı Dünya Pegasus, Üç Ülkeye Uçuşlarını İptal Etti Dünya İran'ın Füzeleri Demir Kubbe'yi Nasıl Deldi? Dünya