Almanya'dan Tepki Çeken Karar! O Paylaşımları Yapanlara Vatandaşlık Yok

Abone ol

Gazze'ye destek için kullanılan "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada paylaşan, beğenen ya da yorum yapanların Alman vatandaşlığı alamayacağı açıklandı. Almanya'nın insan haklarına aykırı bu kararı sosyal medyada tepki çekti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliamlar yaklaşık bir yıldır aralıksız devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında protesto edilen katliamlara karşı sosyal medyada en çok kullanılan slogan ise "Nehirden denize özgür Filistin!" oldu.

Gazze'deki insanlık suçlarına karşı durmak konusunda başından beri çekinen Almanya ise skandal bir karara imza attı. Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon (NDR) Kurumu, "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada kullananların, beğenenlerin ve yorumlayanların Alman vatandaşı olamayacağını bildirdi.

Haberde, İçişleri Bakanlığının Alman vatandaşlığına geçecekler için hazırladığı yönetmelikte "Nehirden denize" sloganı gerekçe gösterilerek vatandaşlık verilmeyeceğinin belirtildiği aktarıldı. Karar, sosyal medyada geniş kitlelerce eleştirildi.

'NEHİRDEN DENİZE' SLOGANI NEDİR?

"Nehirden denize" sloganının geçmişi 1960'lı yıllara dayanıyor. O dönemde Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından kullanılan slogan Filistin'in Ürdün (Şeria) Nehri'nden Akdeniz'e, yani İsrail topraklarına kadar tamamen özgürleştirilmesinin amaçlandığını ifade ediyor.

Almanya'da çifte vatandaşlık yasası 27 Haziran'da yürürlüğe girmişti.

ABD'yi 'Helene' Vurdu: Onlarca Ölü Var, Biden Talimatı Verdi Dünya Bir Hizbullah Komutanı Daha Öldürüldü! Dünya