Çin'den Vatandaşlarına Çağrı: 'İsrail'i Terk Edin'

Abone ol

İsrail-Lübnan arasındaki gerilim her geçen gün artarken Çin, İsrail'deki vatandaşları için çağrıda bulundu. Çinli vatandaşların can güvenlikleri için ülkeyi en kısa sürede terk etmeleri istendi.

İsrail ile Lübnan arasındaki gerilim 8 Ekim 2023'ten bu yana artarak devam ediyor. Çin, İsrail'in geçen ay Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarının ardından vatandaşlarına bu ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunmuştu. Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği'nden yapılan yeni açıklamada, İsrail-Lübnan sınırındaki askeri çatışmaların arttığı ve ülkedeki güvenlik durumunun 'karmaşık ve tahmin edilemez' olduğu belirtildi.

VATANDAŞLARA 'GERİ DÖNÜN' ÇAĞRISI

Yapılan açıklamada, "İsrail'deki Çin vatandaşlarına en kısa sürede ülkelerine dönmeleri veya daha güvenli bölgelere yerleşmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadesine yer verildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, "Çin vatandaşlarının can güvenliğinin korunması, sorumluluğumuzdur." ifadesini kullandı.

İSRAİL-LÜBNAN ARASINDA NELER OLUYOR?

İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısının ardından bölgedeki gerilim artıyor. Saldırıda 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybederken Hizbullah, aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar çıkıyor. Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından düzenlenen Beyrut saldırısında toplam 84 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail Lübnan'a Bomba Yağdırıyor! Dünya Pedofili Milyarderi Kraliyet mi Korudu? Dünya