Clooney Çifti Kavala Davasına Müdahil Oldu

Abone ol

Avrupa Konseyi önümüzdeki hafta Kavala görüşmelerini sürdürecek. George-Amal Clooney çiftinin kurduğu Clooney Vakfı'nın da aralarında bulunduğu birçok uluslararası kuruluş ise ikinci Osman Kavala davasına müdahil olacak.

Gezi Parkı davası tutuklusu iş insanı Osman Kavala hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararının icra süreci gelecek hafta bir kez daha Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gündemine gelecek. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Kavala'nın davasını 17-19 Eylül günleri düzenlenecek toplantılarında ele alacak Komite'nin Kavala dosyasında gelinen son noktayı inceleyip yeni bir karar alması öngörülüyor.

DW Türkçe'den Kayhan Karaca'nın haberine göre; AİHM'de Osman Kavala ile ilgili ikinci bir yargı süreci daha başlıyor. Bu sürece insan hakları alanında faaliyet gösteren George ve Amal Clooney'in kurduğu Clooney Vakfı da katılıyor.

BİRÇOK KÜRESEL VAKIF TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Clooney Vakfı'nın müdahil olmak için yaptığı başvuru AİHM tarafından kabul edildi. Vakıf bu kapsamda dava sürecinde AİHM'ye görüş belgesi iletecek. Clooney Vakfı'nın destekçileri arasinda Bill ve Melinda Gates Vakfı, Microsoft, Versace Vakfı, Smith Aile Fonu, Amerikan Barolar Birliği ve Uluslararası Barolar Birliği de var.

Müdahil kuruluşlar ikinci dava sürecinde Osman Kavala'nın yanında saf tutacak. Bu da ikinci dava sürecinin uluslararası planda daha fazla yankı yapacağı şeklinde okunabilir. İkinci davaya ilişkin olarak AİHM tarafından Strasbourg'da bir duruşma düzenlenip düzenlenmeyeceği ve kararın ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. Avrupa Konseyi organları ve ulusal ya da uluslararası kuruluşların AİHM gündemindeki davalara müdahil olma hakları bulunuyor. Bu konuda takdir AİHM'ye ait.

İYİ Parti'den Çocuk İstismarına Karşı 'Kısırlaştırma' Önerisi Dünya Senegal'de Erken Seçim Rüzgarı Dünya