Dünya Diken Üstünde: İsrail 'Ölümcül Olacak' Dedi

Abone ol

İran'ın füze saldırılarının ardından İsrail'in vereceği yanıta odaklanılmışken, Tel Aviv cephesinden çarpıcı bir yanıt geldi. İsrail Savunma Bakanı Gallant, saldırının 'ölümcül ve şaşırtıcı' olacağını vurguladı.

İsrail’in Lübnan Hizbullahı’nın komuta kademesini başta örgütün lideri Hasan Nasrallah olmak üzere suikastlerle öldürmesinin ve Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından İran onlarca balistik füzeyle İsrail’i hedef aldı.

İran’ın misillemesinin ardından gözler İsrail’in vereceği yanıta çevrilmişken Savunma Bakanı Yoav Gallant çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail ordusunun İstihbarat Direktörlüğü bünyesindeki Birim 9900'ü ziyaret eden Gallant, İran'ın "başına ne geldiğini veya nasıl geldiğini anlamayacağı” iddiasında bulunarak, saldırının "ölümcül, hassas ve özellikle şaşırtıcı" olacağını kaydetti.

Tüm askeri komuta kademesinin İran’a saldırı konusuna odaklandığını belirten Gallant, İran'ın geçen hafta düzenlediği saldırının "agresif" olduğunu ancak hatalı oldukları için "başarısız" olduğunu belirtti.

İRAN İSRAİL’E NEDEN SALDIRDI?

İran ve İsrail arasındaki gerilim, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi ile başladı. İran Tahran'daki suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu ancak İsrail saldırıyı üstlenmedi.

Tahran yönetimi, intikam sözü verirken İran füzeleri İsrail semalarında görüldü. Bu İran'ın İsrail'e ilk füze saldırısı oldu.

Ardından İsrail gizli servisi Hizbullah'ın kullandığı cep telefonu ve telsizleri patlatarak yıkıcı bir saldırı gerçekleştirdi.

İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

İran bu saldırı sonrası hipersonik füzeleri ilk kez kullanarak İsrail kentlerini bir kez daha hedef aldı. Saldırıda yaklaşık 200 füze kullanıldı. Demir Kubbe'yi geçen İran füzeleri İsrail kentlerine düştü.

Tel Aviv yönetimi ise İran'ın bu saldırısına sert karşılık verileceğini açıkladı.

Kanser Tedavisi Gördüğü Yalan Mıydı? Dünya Emily in Paris Fransa'yı karıştırdı, Macron Devreye Girdi Magazin Milton Kasırgası Florida Kıyılarında Dünya Tansiyonu Zirveye Çıkaracak! İsrail’den İran’a Saldırı Sinyali Dünya