Hamas: Netanyahu Çıkmazda Olduğu İçin Lübnan'a Saldırıyor

Abone ol

Hamas, İsrail'in Lübnan'a saldırılarının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı durdurmayı reddeden kısır siyasetini ve içinde bulunduğu çıkmazı yansıttığını iddia etti.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği geniş çaplı sistematik saldırıların "savaş suçu" olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada, "Bu saldırılar Siyonist düşmanın (İsrail) Nazi tabiatını ve Netanyahu'nun Gazze'deki soykırım savaşını durdurmayı reddeden kısır siyasetinin bir sonucu olarak içinde bulunduğu çıkmazı yansıtıyor." ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrailli yetkililerin "savaş suçlusu" olarak yargılanması için gerekli tedbirleri alma çağrısı yapıldı. İsrail'in Lübnan ve Filistin'deki saldırılarından ABD yönetiminin sorumlu tutulduğu açıklamada, İsrail'in ABD'nin desteği ve koruması olmadan söz konusu saldırıları düzenleyemeyeceğine dikkat çekildi.

Arap ve İslam ülkelerine seslenilen açıklamada, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırılarına karşı harekete geçme, özellikle de İsrail'i uluslararası alanda boykot ve yalnızlaştırma çağrısında bulunuldu.

Almanya'dan İsrail'e 'Al Jazeera' Tepkisi Dünya Rusya'nın Aklı Kursk'ta! Kursk Harekatı'na Dair Yeni Açıklamalar Geldi Dünya