Hayvan Hakları Savunucuları Ayakta! Suudi Arabistan'da Develere Estetik ve Botoks Yapıldı

Abone ol

Suudi Arabistan'da düzenlenen deve güzellik yarışmalarında, 27 deveye estetik, 16'sına botoks yapıldığı ortaya çıktı. Hayvan hakları savunucuları, bu skandalı 'hayvanlara zulüm' olarak değerlendirirken, manipülatörlere ağır cezalar verildiği açıklandı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusundaki çölde gerçekleştirilen Kral Abdülaziz Deve Festivali'nde develer için güzellik yarışması düzenlendi. Develerin uzun ve sarkık dudaklara, büyük burunlara ve biçimli hörgüçlere sahip olmasının beklendiği; bazı katılımcıların bu kriterleri karşılamak için yasa dışı yollarla develerine estetik müdahalelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Sputnik'in aktardığına göre; yarışmada, X-ray ve 3D ultrason gibi teknolojik yöntemlerle en az 40 devede botoks ve diğer estetik işlemler tespit edildi. Develer ve sahipleri yarışmadan diskalifiye edilerek ağır cezalara çarptırıldı.

'HAYVANLARA ZULÜM'

Hayvan hakları savunucuları, bu durumu 'hayvanlara zulüm' olarak değerlendirirken, Peta Asya Başkan Yardımcısı Jason Baker, "Bir hayvanın estetik müdahalelere maruz bırakılması çok zalimce" dedi. Bu tür uygulamaların, Suudi Arabistan’daki deve güzellik yarışmalarının meşruiyetini sorgulattığı ifade ediliyor.

Yarışmanın organizatörü olan Deve Kulübü, develerin güzelleştirilmesine yönelik tüm müdahaleler ve aldatmacaları durdurmaya kararlı olduklarını belirterek, manipülatörlere ağır cezalar verildiğini açıkladı.

Türkler Suriyelileri Geride Bıraktı Dünya Çekya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Bomba Bulundu! Dünya Nepal'de TikTok Erişim Yasağı Kaldırıldı Dünya Yeni Varyant Fransa’da Tespit Edildi Dünya