Hizbullah Misilleme Yaptı, İsrail Beyrut'u Vurdu! 8 Ölü, 59 Yaralı

Abone ol

Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizlerin patlatılmasıyla düzenlenen saldırıların ardından Hizbullah, İsrail'e Katyuşa roket ile saldırdı. Hizbullah'ın 7 ayrı saldırı düzenlediği belirtilirken, sınır bölgesine 150 roket atıldığı bildirildi. İsrail de karşılık olarak başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Hizbullah komutanı İbrahim Akil'in hedef alınıp öldürüldüğü Beyrut saldırısında, 8 kişinin öldüğü, 59 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Lübnan'da önce 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının, ertesi gün de telsizlerin patlatılmasıyla onlarca kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Lübnan, saldırıları İsrail'in gerçekleştirdiğini aktardı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, siber saldırıların ardından dün yaptığı açıklamada, İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını ve İsrail'e gerekli yanıtın verileceğini söyledi. Nasrallah'ın açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Hizbullah'ın İsrail'e Katyuşa füzesiyle saldırdığı açıklandı

Hizbullah'ın İsrail'e 7 ayrı saldırı düzenlendiği ve saldırıda can kaybı ya da yaralı olmadığı bildirildi. İsrail Ordu Televizyonu, "Sınır bölgesine 150 roket atıldı" açıklamasında bulundu.

BEYRUT'A SALDIRI

İsrail ise başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'a yakın Al-Manar televizyonu, saldırı haberini aktarırken, Lübnan güvenlik kaynakları da bombardımanı doğruladı. Lübnan basınında yer alan haberlerde, İsrail'in hava saldırılarında ülkenin güneyindeki Meys el-Cebel ve Kefr Kila bölgelerinin de hedef alındığı belirtildi. Saldırıda Hizbullah komutanı İbrahim Akil'in hedef alındığı ve öldürüldüğü bildirildi.

İki güvenlik kaynağı Reuters'a yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güney banliyölerinde bulunan kilit önemdeki Hizbullah tesislerinin yakınını vurduğunu bildirdi. Saldırıda, ölü ve yaralılar olduğu açıklandı. Lübnan resmi haber ajansı ise Beyrut’a beş çocuğun öldüğünü duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise Beyrut'un güneyinde ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, 59 kişinin yaralandığı belirtildi.

'SAVAŞIN YENİ BİR AŞAMASINDAYIZ'

Beyrut'taki saldırı sonrası Yedioth Ahronot gazetesine konuşan ismi paylaşılmayan bir İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah ile artan savaş ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu.

İsrailli yetkili, "Savaşın yeni bir aşamasındayız ve Hizbullah'ı takip etmeye devam ediyoruz. Bir yanıt için hazırlanıyoruz, her şey masada" ifadelerini kullandı.

KATYUŞA FÜZESİ NEDİR?

Sovyet yapımı çoknamlulu roketatar olan Katyuşa, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği tarafından kullanılan bir silahtı. Uzunca bir dönem savaşın en büyük sırlarından biri oldu.

İtalya Felaketin Pençesinde! Fırtına Vurdu, Yüzlerce Kişi Tahliye Edildi Dünya Trump Bu Kez Yahudileri Hedef Aldı! Dünya