Hizbullah Tel Aviv'deki Mossad Üssünü Hedef Aldı

Abone ol

İsrail savaş uçakları, Lübnan’ı vurmaya devam ederken; Hizbullah da 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana ilk kez İsrail’in Tel Aviv kentini hedef aldı. Hizbullah'ın saldırısında Tel Aviv'deki Mossad üssünün hedef alındığı öğrenildi.

İsrail savaş uçakları, gece Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenleyip başkent Beyrut'un üzerinde ses duvarını aşarken, Hizbullah da 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı.

Hizbullah'ın Tel Aviv'e yolladığı balistik füzelerin hedefinin Mossad üssü olduğu iddia edilirken, İsrail kaynakları füzelerin engellendiğini belirtti.

İsrail, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik "şiddetli, en geniş ve en yoğun" saldırısının üçüncü gününde de Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerine yönelik saldırılarına devam etti.

İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında, Adlun ve Kefr Hatta kasabaları ile Sidon bölgesindeki El-Akibiye kasabası çevresi ve Hadasa, Ayta el-Cebel ve Bint Cubeyl bölgesindeki Yatır beldeleri de dahil olmak üzere birçok bölgedeki konutları hedef aldı.

Bu arada Lübnan resmi ajansı NNA da İsrail savaş uçaklarının, Nabatiye bölgesindeki Aba ve Habbuş ile Sidon bölgesindeki Kevseriyyetu es-Siyad da dahil olmak üzere Lübnan'ın güneyindeki diğer kasabalara da hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Öte yandan, İsrail savaş uçakları başkent Beyrut semalarında 2 kere ses duvarını aştı.

NNA'nın Ayn Kana'yı hedef alan saldırıda sayı belirtmeden "yaralıların" olduğu yönündeki haberinin dışında, diğer saldırılarda ölen veya yaralananların olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

MOSSAD ÜSSÜ HEDEF ALINDI

İsrail ordu radyosunun haberinde, Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Tel Aviv bölgesinin Lübnan'dan füze saldırılarına maruz kaldığı belirtildi. Hizbullah'ın balistik füze saldırısında hedefin Mossad üssü olduğu öğrenildi.

İsrail kaynakları ise füzeye karşı konularak düşürüldüğünü açıkladı.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A YENİ SALDIRI DALGASI

Hizbullah'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Mossad karargahına düzenlediği başarısız saldırı sonrası İsrail bir kez daha Lübnan'ı vurmaya başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan'ın güney kesimlerine yoğun şekilde saldırı düzenlendiği belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamanın devamında, "Lübnan'ın güneyine ve Bekaa bölgesine yoğun saldırılar gerçekleştiriyoruz." denildi.

İSRAİL’İN LÜBNAN’A DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 558 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.

BEYRUT SALDIRISINDA İBRAHİM KUBEYSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah’tan gece saatlerinde yapılan açıklamada ise İsrail’in dün Beyrut’un güneyini hedef aldığı saldırıda öldüğü iddia edilen Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı.

Netflix'in Yeni Dizisine Anne Baba Katili Kardeşlerden Tepki Dünya Bakan Şimşek Yeni Hedefini Açıkladı Ekonomi