İsrail Görüntüleri Paylaştı, Hamas'tan Açıklama Geldi: Hamas'ın Bir Lideri Daha Öldürüldü

Abone ol

İsrail ordusu, Hamas'ın askeri lideri olan Muhammed Deif'in Gazze'ye yapılan bir hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan İsrail Ordusu, Deif'in vurulma anı olduğunu belirttiği görüntüleri servis etti. Hamas ise İsrail'in bu konuyla ilgili açıklama yapamayacağını bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in öldürüldüğünü bildirdi.

IDF, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in 'bertaraf edildiğini' duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif bertaraf edildi."

SAVUNMA BAKANI PAYLAŞTI

İsrail Savunma Bakanı Gallant, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Deif'in ölümüne ilişkin, "İsrail savunma teşkilatı, 7 Ekim katliamının hem planlayıcıları hem de failleri olan Hamas teröristlerinin peşine düşecek. Bu görev tamamlanıncaya kadar dinlenmeyeceğiz" dedi.

Gallant'ın açıklaması şöyle:

"'Gazze'nin Usame Bin Ladin'i' Muhammed Deif, 13.07.24 tarihinde öldürüldü.

Bu, Hamas'ın Gazze'de askeri ve idari bir otorite olarak tasfiye edilmesi sürecinde ve bu savaşın hedeflerine ulaşılmasında önemli bir kilometre taşıdır.

Operasyon IDF ve ISA tarafından hassas ve profesyonel bir şekilde gerçekleştirildi. Operasyon Hamas'ın parçalanmakta olduğu, Hamaslı teröristlerin ya teslim olabileceği ya da yok edileceği gerçeğini gösteriyor. İsrail savunma teşkilatı, 7 Ekim katliamının hem planlayıcıları hem de failleri olan Hamas teröristlerinin peşine düşecek. Bu görev tamamlanıncaya kadar dinlenmeyeceğiz."

Öte yandan İsrail Ordusu tarafından Deif'in öldürüldüğüne dair görüntüler basına servis edildi.

HAMAS: İSRAİL BU KONUDA AÇIKLAMA YAPAMAZ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kassam Tugayları liderlerinden herhangi birinin ölümünün doğrulanması ya da yalanlanmasının Hamas'ın ve Kassam Tugaylarının meselesi olduğunu vurguladı.

Rışk, bu kurumlardan herhangi biri açıklamadıkça medyada veya başka bir kişi tarafından yayımlanan hiçbir haberin doğrulanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

MUHAMMED DEİF KİMDİR?

1965 yılında Han Yunus'taki mülteci kampında dünyaya gelen Deif, Hamas'ın kurulduğu 1980'lerin ortasında genç bir Filistinliydi.

Birçok Filistinli gibi sefalet içerisinde büyüyen Deif, Hamas'ın gençlik yapılanmasında yer aldı. İsrail, Deif'i tutuklayıp herhangi bir mahkemeye tabii tutmadan hapishaneye gönderdi. Cezaevinden çıktıktan sonra Deif, Kassam Tugayları'nın kurulması için çalıştı.

1996 yılında Şimon Peres, Filistinli lider Yaser Arafat'tan Deif'in tutuklanmasını istedi. Arafat bu ismi ilk kez duyduğunu söyledi. Peres yıllar sonra yaptığı açıklamada Arafat'ın bizzat Deif'i koruduğunu çok sonradan fark ettiğini aktardı.

Salah Şehade'nin suikast ile öldürülmesinin ardından Deif, 2002 yılında Kassam Tugayları'nın başına getirildi.

İsrailliler Deif'i defalarca öldürmeye çalıştı. İstihbarat raporlarına göre kendisini birkaç kez ağır şekilde yaraladılar. Teknolojik cihaz kullanmayan, çok fazla insanla görüşmeyen Deif 2001, 2002, 2003 ve 2006 yıllarında kendisine düzenlenen suikast girişimlerinden kurtuldu.

Haniye İçin Tahran'da Cenaze Töreni Dünya İşte Haniye'nin Öldürüldüğü Bina Dünya Paris Olimpiyatları'nda Günün Programı: Türkiye 28 Sporcu İle Yarışacak Spor Öldürülen Haniye'nin Yerine Kim Geçecek? Dünya