İsrail Savaş Kabinesi'nde ayrılık: Benny Gantz hükümetten istifa etti

Abone ol

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurdu.

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik yürüttüğü savaşının 8’inci ayında, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurarak, mümkün olan en kısa sürede erken seçim çağrısında bulunarak Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı da hükümetten çekilmeye davet etti.

Gantz, düzenlediği basın toplantısında, "Hükümetten üzülerek resmi olarak istifa ettiğimi duyuruyorum." dedi.

Netanyahu’nun, İsrail’in "gerçek zafere doğru ilerlemesini" engellediğini savunan Gantz, Netanyahu’nun siyasi mülahazalara dayalı kararlar aldığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın ortaya koyduğu esir takası teklifini desteklediğini belirten Gantz, Netanyahu’dan bu anlaşmayı sağlaması için cesaretli olmasını istedi.

NETANYAHU'AN GANTZ'A SİTEM ETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olağanüstü hal hükümetinden istifa eden Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz’a sitem etti.

Netanyahu, sosyal medya platformu X’teki hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Ey Benny (Gantz), İsrail birçok cephede varoluşsal bir savaş veriyor. Şimdi bu durumu bırakmanın zamanı değil, güçlerini birleştirmenin zamanıdır.” dedi.

ABD'den ateşkes için ilk adım Dünya Beyaz Saray önünde Biden'a İsrail desteği protestosu Dünya Reisi'nin ölümü sonrası, cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarışacak 6 isim Dünya 100 yaşındaki 2. Dünya Savaşı gazisi, 96 yaşındaki nişanlısıyla evlendi Dünya