İsrail'in Kalbine 2 Bin Kilometreden Füze! Tansiyon Yine Yükseldi

Abone ol

Orta Doğu her geçen gün biraz daha kan gölüne dönerken, İsrail'in başkenti Tel Aviv ve ülkenin orta kesimlerine balistik füzelerle saldırıldı. İsrail'de siren sesleri yükselirken, 2 bin kilometre mesafeden düzenlenen saldırıları Yemen'deki Husiler üstlendi. Saldırının ardından açıklama yapan Netahyahu, "Bize saldıranlar silahlarımızdan kaçamayacak" ifadelerini kullandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne saldırıları sürerken, on binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca insan ise yerinden edildi. İsrail’in tehditleri Filistinlilerle de sınırlı kalmadı.

İsrail ve Lübnan sınırında da zaman zaman karşılıklı saldırılar olurken, bölgede yeni bir gelişme daha yaşandı. İsrail’in başkenti Tel Aviv’de ve ülkenin orta kesimlerinde siren sesleri yankılandı. İsrail’in merkezine balistik füzelerle saldırılar gerçekleştirilirken, ordudan yapılan açıklamada, füzelerin doğudan ateşlendiği ve açık alana düştüğü kaydedildi.

İsrail'e atılan balistik füzelerden bir tanesi, Ben-Gurion Havaalanı yakınlarındaki Ben-Shemen bölgesine isabet etti.

İsrail’e düzenlenen saldırıyı ise Yemen’deki Husiler üstlendi. Yemen'deki Husilerin sözcüsü Nasruddin Amer, İsrail'in merkezine 2 bin kilometre mesafeden düzenledikleri saldırıyı üstlenerek "bu daha başlangıç" dedi. Amer, açıklamasında Yemen’den gönderilen füzelerin 20 tanesinin önlenemediğini belirterek, “Hava savunmaları başarısız oldu. Daha önce insansız hava araçlarımız, şimdi de füzelerimiz hiçbir engelle karşılaşmadan hedefe ulaştı. Gelecekte çok daha fazlası olacak” diye konuştu.

SİREN SESLERİ YÜKSELDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri, sabah saatlerinde Yemen'den İsrail topraklarına karadan karaya balistik füze fırlatıldığını duyurdu. Füze saldırısının ardından yerel saatle 06.30 sıralarında ülkede siren sesleri duyuldu. Yerel kaynaklara göre füze, ülkenin merkezindeki Ben Shemen ormanında boş bir alana düştü, füze parçaları Ben Gurion Havaalanı'na yaklaşık 6 kilometre mesafede yangın çıkmasına yol açtı. Önleyici füzelerden düşen şarapnelin Tel Aviv'in yaklaşık 25 kilometre doğusundaki Modiin'de bir tren istasyonunda hasar oluşmasına neden olduğu belirtildi.

9 YARALI VAR

İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom’un (MDA) açıklamasında saldırı nedeniyle sirenler çaldığı sırada sığınaklara gitmeye çalışan 9 kişinin hafif yaralandığı ve tedavi edildiği belirtildi.

İsrail, füzenin İsrail hava sahasına girmesinin neden engellenemediğini ve füzenin hava savunma sistemi tarafından kısmen engellenip engellenmediğini belirlemek üzere bir soruşturma başlattı.
İran destekli Yemen'deki Husiler tarafından yapılan açıklamada, füze saldırısının İsrail'in hava sahasının saldırılara karşı tamamen savunmasız olduğunu gösterdiği belirtildi.

'BİZE SALDIRANLAR SİLAHLARIMIZDAN KAÇAMAYACAK'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'e yeni bir hipersonik balistik füzeyle nitelikli askeri saldırı düzenlediklerini duyuran Yemen'deki Husileri tehdit etti ve Lübnan sınırındaki durumu değiştirmek için "her şeyi yapacaklarını" duyurdu.

Netanyahu, haftalık kabine toplantısı öncesi, Yemen’den bugün ülkeye düzenlenen balistik füze saldırısı ve İsrail-Lübnan sınırındaki duruma ilişkin basına değerlendirmelerde bulundu.

Bu sabah İsrail’e yeni bir hipersonik balistik füzeyle saldırdıklarını duyuran Yemen'deki İran destekli Husileri tehdit eden Netanyahu, “Bize saldıran hiç kimse silahlarımızdan kaçamayacaktır.” ifadesini kullandı.

Netanyahu, “Husiler şimdiye kadar bize zarar verecek her türlü girişimin bedelini ağır ödeteceğimizi bilmeliydi. Hatırlatmaya ihtiyaç duyanlar Hudeyde limanını ziyaret edebilirler.” dedi.

İsrail’in kuzey sınırındaki mevcut statükonun devam etmeyeceğini ve söz konusu bölgede güç dengesinde değişiklik gerektiğini vurgulayan Netanyahu, bölge sakinlerini evlerine döndürmek için “her şeyi yapacaklarını” söyledi.

Yemen'deki Husiler 19 Temmuz'da, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlemiş ve "Tel Aviv'i güvenli olmayan bölge" ilan etmişti.

Bunun üzerine İsrail ordusu, 20 Temmuz'da Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda İran destekli Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda 9 kişi ölmüş, 89 kişi yaralanmıştı.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise bugün, İsrail'e yeni bir hipersonik balistik füzeyle nitelikli askeri saldırı gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.

HİZBULLAH’TAN GÖZDAĞI

Öte yandan, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, düzenlediği basın toplantısında İsrail’e savaş ilan etmeyeceklerini ancak saldırı gelmesi halinde karşılık vereceklerinin mesajını verdi.

Kasım, Netanyahu’nun tehdidinin Gazze’ye destek vermekten kendilerini alıkoymayacağını belirttiği açıklamasında, şunları kaydetti:

"Savaş açma planımız yok çünkü bunun bir faydası olacağını düşünmüyoruz ama İsrail savaş açarsa buna savaşla karşılık veririz ve kayıplar bizim için de onlar için de çok büyük olur. İsrailliler, kuzeydeki bir savaşın, bölgede evlerini terk eden 100 bin kişiyi geri getireceğini zannediyorsa şimdiden söyleyelim, yüzbinlerce kişinin daha uzun vadeli göçüne hazır olsunlar. Kuzeydekilerin evlerine dönmesinin, Gazze savaşının sona ermesinden başka yolu yok."

NETAHYAHU KUZEY CEPHESİNDE GÜÇLÜ OPERASYON NİYETİNDE

İsrail’de yayın yapan Kanal 13 isimli siteye göre, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun kuzey cephesinde geniş kapsamlı ve güçlü bir operasyon yapma niyetinde olduğu iddia edildi.

Habere göre, Netanyahu’ya yakın br yetkilinin kuzey cephesindeki bu saldırılar için henüz kesin bir tarih belirlenmediğini, ancak yakın bir gelecekte bu adımın atılmasının planlandığını aktardığı belirtilmişti.

Şiddetli Yağışların Vurduğu Hindistan'da Bina Çöktü: 10 Ölü Dünya Mısır'daki Katliam Gibi Kazada Bilanço Ağırlaşıyor Dünya