Kamala Harris'ten 'Irkını' Sorgulayan Trump'a Yanıt

Abone ol

Donald Trump, ABD başkanlık seçimlerindeki muhtemel rakibi Kamala Harris'in etnik kimliğini hedef alınca tepkilerin odağı oldu. Trump, Harris'in "Hint kökenli olduğu halde siyahi olarak bilinmek istediğini" iddia ederek, etnik kökenini sorguladı. Kamala Harris, muhtemel rakibinin yorumunu "bölücü ve saygısız" olarak nitelerken, Trump'a kamuoyundan da büyük tepki geldi.

Eski ABD Başkanı ve 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump, Ulusal Siyahi Gazeteciler Birliğinin Chicago kentinde yapılan kongresinde konuştu.

Bir süredir 2024 başkanlık seçimlerindeki muhtemel rakibi ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i hedef alan Trump, bu kez Harris'in etnik kökeniyle ilgili konuşunca tepki topladı. Trump, muhtemel rakibi hakkında "O her zaman Hint kökenliydi ve sadece Hint mirasını teşvik ediyordu. Birkaç yıl önce siyahi olana kadar siyahi olduğunu bilmiyordum ve şimdi siyahi olarak bilinmek istiyor" dedi.

Trump, "Onu, doğrudan pek fazla değil ama uzun zamandır dolaylı olarak tanıyorum. Yani bilmiyorum, o Hint mi, yoksa siyahi mi?" diye konuştu.

Donald Trump'ın, Harris'in etnik kimliğini sorgulamasına Beyaz Saray'dan tepki geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, Trump'ın söz konusu açıklamalarını "iğrenç ve aşağılayıcı" bulduğunu belirtti.​​​​​​

HARRIS'TEN YANIT: BÖLÜCÜLÜK VE SAYGISIZLIK

Kamala Harris ise etnik kökenine yönelik yorumlarını eleştirdiği Trump'ı "bölücülük ve saygısızlık" yapmakla suçladı.

Houston'da çoğunluğunu siyahi kız öğrencilerin oluşturduğu topluluğa hitap eden Harris, Amerikalıların daha iyisini hak ettiğini belirterek, "Amerikan halkı doğruyu söyleyen, gerçeklerle yüzleştiğinde öfkeyle karşılık vermeyen bir lideri hak ediyor" dedi.

Sosyal medyada birçok kullanıcı da, Harris'in etnik kimliğinin sorgulanması ve siyaset sahnesinde tartışma konusu haline getirilmesini eleştirdi.

Hamas'ın Bir Lideri Daha Öldürüldü Dünya Haniye İçin Tahran'da Cenaze Töreni Dünya İşte Haniye'nin Öldürüldüğü Bina Dünya Paris Olimpiyatları'nda Günün Programı: Türkiye 28 Sporcu İle Yarışacak Spor