Lübnan İç Karışıklığa Karşı Alarmda! Beyrut’un Merkezine Tanklar Konuşlandırıldı

Abone ol

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in suikastı sonucu öldürülmesinin ardından Lübnan Ordusu, Beyrut'un merkezinde bulunan Burj el-Gazal köprüsü yakınlarına tanklar konuşlandırdı. Olası iç karışıklığına karşı alarma geçen Lübnan’da, İsrail'in Beyrut'a yönelik roket saldırılarında dün 11 kişinin öldü ve 108 kişi de yaralandı. Ayrıca Hizbullah'a ait Al-Manar TV, örgütün İsrail'in kuzeyine 50 roketle saldırdığını duyurdu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından, Lübnan'da iç karışıklık endişeleri de yükseldi. Lübnan Ordusu Beyrut'un merkezindeki Burj el-Gazal köprüsünün etrafına tanklar yerleştirdi. Bu nokta, daha önce protesto eylemlerine sahne olan Şii mahallesi Handa El-Gemi ile Hristiyan mahallesi Eşrefiye’yi birbirinden ayırıyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Firass Abiad, dün Hizbullah Lideri'nin de öldürüldüğü İsrail saldırılarında 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 108 kişinin yaralandığını açıkladı. Hizbullah'a ait Al-Manar TV'nin aktardığı bilgilere göre, Beyrut’un güneyindeki yerleşim yerlerine düzenlenen İsrail saldırılarına karşılık olarak, örgüt İsrail'in kuzeyindeki askeri mevzilere 50 füze ile bir roket saldırısı başlattı.

İran'da Nasrallah İçin 5 Günlük Yas İlan Edildi Dünya TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Hasan Nasrallah Açıklaması Siyaset Pakistan'da Çocuk Felci Alarmı: Vaka Sayısı 24'e Yükseldi Dünya İsrail Batı Şeria'da Filistinlileri Alıkoydu! Dünya