Misilleme Sonrası Netanyahu'nun Gözünü Kan Bürüdü: 'Hikayenin Sonu Değil'

Abone ol

Hizbullah'ın Fuad Şükür'ün intikamını almak için İsrail'e başlattığı saldırıların ilk perdesi geride kaldı. Hizbullah lideri Nasrallah konuya ilişkin açıklamasında, saldırının sonuçlarından tatmin olunmaması halinde yeniden saldıracaklarını açıkladı. İsrail Başbakanı Netanyahu ise, "Yaşananlar hikayenin sonu değil" dedi.

Hizbullah, Fuad Şükür’ün suikast sonucu İsrail tarafından öldürülmesinin ardından misilleme saldırılarını başlattı.

Lübnan Hizbullahı, Beyrut'ta Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e başlattığı saldırıların ilk aşamasının 320 füzeyle tamamlandığını duyurdu. Hizbullah’ın saldırılarının ardından İsrail’de 48 saatlik OHAL ilan edilirken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) 100’e yakın savaş uçağı ile Lübnan’a hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, saldırılarda Hizbullah’a ait 40’tan fazla fırlatma alanının hedef alındığı belirtildi.

İSRAİL GEMİSİ VURULDU

İsrail ordusu beklenmedik bir duyuru yapıp Hizbullah'ın denizdeki bir hedefi vurduğunu açıkladı.

Akdeniz kıyısında devriye gezen İsrail donanmasına ait savaş gemisi Hizbullah'ın ateşlediği bir kamikaze silahlı insansız aracı tarafından vuruldu.

NASRALLAH ‘YENİ SALDIRILAR OLABİLİR’ DEDİ

Hizbullah lideri Nasrallah İsrail’e düzenlenen misilleme saldırılarına ilişkin açıklamasında, "Fuad Şükür suikastına sivil alanları ve İsrail altyapısını hedef almadan karşılık vermeye karar verdik” ifadelerini kullandı. Nasrallah, saldırılarda hassas füzelerini kullanmadıklarının altını çizerek daha sonra bunları da kullanabileceklerini belirtti. Nasrallah, saldırının “tatmin edici” sonuçları olması halinde Şükür suikastına verilecek karşılığın tamamlanmış olacağını ancak tatmin edici bir sonuç alınamazsa yeniden saldıracaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF), Lübnan’a yaklaşık 100 uçakla düzenlediği hava saldırısı sonrası açıklamasında, “Yaşananlar hikayenin sonu değil” dedi ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İran’ın dini lideri Ali Hamaney’e uyarıda bulundu.

NETANYAHU: HİKAYENİN SONU DEĞİL

İsrail Başbakanı Netanyahu, ise yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşananlar hikayenin sonu değil. Bu sabah (25 Ağustos) erken saatlerde Hizbullah, İsrail Devletine roketler ve insansız hava araçlarıyla saldırmaya çalıştı. IDF'yi bu tehdidi ortadan kaldırmak üzere yoğun bir önleyici saldırı gerçekleştirmesi için yönlendirdik. IDF, tamamı Celile'deki vatandaşlarımıza ve kuvvetlerimize saldırmak üzere tasarlanmış olan binlerce kısa menzilli roketi imha etti. Ayrıca IDF, Hizbullah'ın ülkenin merkezindeki stratejik bir hedefe fırlattığı insansız hava araçlarının tamamını ele geçirdi. Hizbullah'a şaşırtıcı ve ezici darbeler vuruyoruz. Üç hafta önce Genelkurmay Başkanını ortadan kaldırdık ve bugün de saldırı planını bozduk. Beyrut'taki Nasrallah ve Tahran'daki Hamaney, bunun kuzeydeki durumu değiştirmek ve halkımızı güvenli bir şekilde evlerine döndürmek için ilave bir adım olduğunu bilmelidir. Tekrar ediyorum, bu hikayenin sonu değil” dedi.

SALDIRILARDA 1 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, Hizbullah saldırısına karşılık verildiği sırada şarapnel isabet eden 21 yaşındaki David Moshe Ben Shitrit adlı askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin de yaralandığını açıkladı.
Hizbullah, sabah saatlerinde İsrail topraklarına 320’den fazla roket ve insansız hava aracı ile hedef almıştı. İsrail ise Lübnan’ın güneyindeki çeşitli noktalara hava saldırısı düzenlemişti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

İRAN CEPHESİNDEN YENİ AÇIKLAMA

Hizbullah’ın İsrail’e misillemesinin ardından gözler İran’a çevrildi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Tahran’da Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından verilecek tepkilerin ‘kesin ve ölçülü’ olacağını söyledi.

Arakçi açıklamasında "İran'ın İsrail'in Tahran'daki terör saldırısına tepkisi kesin, ölçülü ve iyi hesaplanmış olacak. Biz bölgesel tırmanıştan korkmuyoruz ancak İsrail'in aksine onun peşinde de değiliz" ifadelerini kullandı.

İsrail'le Ticaret Devam Ediyor! Ekonomi Pakistan’da Sokaklar Savaş Alanına Döndü Dünya Ukrayna'dan Belarus'a Sınırdaki Askerleri Geri Çağırdı Dünya Hamas, Yeni Ateşkes Teklifini Reddetti Dünya