Nasrallah Suikastı Sonrası 'Domino Etkisi'! İsrail'in Sıradaki Hedefinde Kimler Var?

Abone ol

İsrail, Nasrallah suikastı sonrası 'Domino Etkisi' adıyla bir video yayınladı. Videoda İsrail'in katlettiği isimler domino taşıyla betimlendi. Videonun sonunda ise yer alan kimliği belirsiz taşlar İsrail'in hedefinde olan kişiler olarak yorumlandı. Peki İsrail'in hedefindeki isimler kimler?

İsrail'in Lübnan'a saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü. İsrail ordusunun duyurduğu ölüm haberini Hizbullah da doğruladı. Nasrallah'ın öldürülmesi Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek etki yarattı. İsrail'in Nasrallah suikastı sonrası yayınladığı video ise gündemdeki 'Sıradaki kim?' sorusunun fitilini ateşledi. 'Domino Etkisi' adıyla yayınlanan videoda İsrail katlettiği isimleri domino taşıyla gösterdi. Serinin sonundaki taşlarda ise kimliği belirsiz siluetler yer aldı. Uzmanlar ise sıradaki isimlerin kimler olabileceğini yorumladı.

İşte uzmanlara göre İsrail'in hedefindeki isimler:

Prof. Dr. Özen Zeynep Oktav (Akademisyen): İran’ı iyice sindirmek için Kasım Süleymani’nin halefi İsmail Kaani’yi hedef alabilirler. Hamas’ın lideri Yahya Sinvar’a çok suikast girişimi oldu. Bu girişimlere devam edeceklerdir.

Dr. Mehmet Koç (İran Uzmanı): İran’ın Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani olabilir. Kasım Süleymani’nin yerine atanmıştı. Husilerin lideri Abdülmelik El Husi de listelerindedir.

Mete Sohtaoğlu (Ortadoğu Uzmanı): Rıdvan Gücü’nün komutanı Ebu Ali Rıza, Hizbullah’ın hayatta kalan son saha komutanı. Kamuoyu önüne yüzü kapalı çıkıyor. O da hedef olabilir. Hamas’ın yeni lideri Yahya Sinvar en baştan beri hedefte.

Dr. Çağatay Balcı (İran Uzmanı): Suriye ve Lübnan eksenli suikastlar olabilir. Domino taşlarına Beşar Esad’ın kardeşi Mahir Esad’ı ve Husi liderlerini gizlemiş olabilirler. Devrim Muhafızları’nın Hava Uzay Gücü Komutanı Emir Ali Hacızade de hedeftir.

UNICEF Alarm Verdi! 'Lübnan'da Çocuklar Ölüyor' Dünya O Belediye Başkanından Türk Yetkililer İçin Çarpıcı İddia Dünya