Nasrallah'ın Öldürülmesinin Ardından İran'dan Dikkat Çeken Hamle! İsrail'in Sıradaki Hedefi Hamaney mi?

Abone ol

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürüldüğü doğrulandı. Olayın ardından İran'da da endişe yayılırken, dini lider Hamaney'in güvenli bir yere alındığı öğrenildi.

İsrail'in dün akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırılarda Hizbullah'ın ana karargahı bombalandı. Saldırıda örgütün lideri Hasan Nasrallah'ın hedef alındığı belirtildi. İsrail ordusu ve Hizbullah, Nasrallah'ın öldürüldüğünü doğruladı. İsrail ordusunun ilgili paylaşımında, "Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek" denirken, Hizbullah’ın üst düzey yönetiminde yalnızca "Bader" adlı birliğin komutanının hayatta kaldığı, diğer tüm komutanların öldürüldüğü belirtildi.

HAMANEY'DEN HİZBULLAH'A DESTEK

Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından Reuters haber ajansına konuşan iki kaynak, olay sonrası İran'da da endişenin arttığını belirterek, İran dini lideri Ali Hamaney'in güvenli bir yere götürüldüğünü bildirdi.

Hamaney ise yaptığı açıklamada, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanındadır" ifadelerini kullandı. Hamaney, "Siyonist suçlular, Hizbullah'ın Lübnan'daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidir" diye konuştu.

Otomotiv Devleri On Binlerce Aracını Geri Çağırdı Dünya Hizbullah Lideri Nasrallah Öldürüldü mü? Dünya