Netflix'in Yeni Dizisine Anne Baba Katili Kardeşlerden Tepki

Abone ol

'Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez Hikayesi', anne ve babasını öldüren Menendez kardeşlerin cinayet davasını ele alıyor. Ancak dizi, kardeşlerden Erik Menendez, belgeseli "üzücü bir iftira" olarak nitelendirerek Netflix'e tepki gösterdi.

Netflix'te 'Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez Hikayesi' ismiyle gösterime giren yapım birçok ülkede en çok izlenenler arasına girdi. Anne ve babasını öldüren iki kardeş hakkındaki dizi, halen cezaevinde olan kardeşlerden birinin tepkisini çekti.

NE OLMUŞTU?

Jose ve Kitty Menendez, 20 Ağustos 1989'da Beverly Hills'deki malikanelerinde yakın mesafeden defalarca vuruldu. O sırada 21 ve 18 yaşında olan erkek kardeşler, ebeveynlerini eve geldiklerinde ölü halde bulduklarını iddia etti. Menendez kardeşler mahkemede ise yıllarca duygusal ve cinsel tacize uğradıklarını iddia etti ve cinayetlerin meşru müdafaa olduğunu öne sürdü.

BBC Türkçe'deki habere göre ikili 1996 yılında, birinci derece cinayet suçundan mahkum edildi. Şartlı tahliye imkanı olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Şimdi 53 ve 56 yaşında olan Erik ve Lyle Menendez, 28 yıldır California’nın San Diego kentinde hapisteler. Yapımla ilgili eşinin X hesabı üzerinden bir yorum yapan Erik Menendez seri için “üzücü bir iftira” dedi ve şöyle devam etti:

"Yalanları ve Lyle’a çizilen karakter profilini geride bıraktığımızı sanıyordum. Dizide korkunç ve apaçık yalanlar üzerinden Lyle’ın bir karikatürü yaratılmış. Netflix'in suçumuzun sebebi olan trajedileri dürüst olmayan bir şekilde tasvir etmesinin, yaşadığımız acıya ilişkin gerçeklerin önüne bir set daha çektiğini bilmek beni üzüyor.”

Bakan Şimşek Yeni Hedefini Açıkladı Ekonomi Bir Ülkede 'İntihar Kapsülü' Alarmı! Dünya Çin, Kıtalararası Balistik Füze Fırlattı Dünya Erdoğan ile Zelenskiy Bir Araya Geldi Dünya