Romanya Yasayı Kabul Etti: Ukrayna'ya 'Kardeş Payı'

Abone ol

Ukrayna ile 650 kilometrelik bir sınırı paylaşan Romanya, elinde bulunan iki adet ‘Patriot’ savunma sisteminden birini Ukrayna'ya verecek. Bu gelişme üzerine Romanya'ya teşekkür eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Partnerlerimiz ve bölge için uzun vadeli güvenliği de artıracak" dedi.

Romanya, menzili yaklaşık 160 kilometreyi bulan 'Patriot' isimli hava savunma sistemlerinden birini Ukrayna'ya hibe etmeyi içeren yasa tasarısını kabul etti. Tasarıyı Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis onayladı.

ZELENSKİY’DEN TEŞEKKÜR

Kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Romanya'ya minnetlerini ifade ederek, "Bu, hava sahamızı, halkımızı ve altyapımızı Rus füze terörüne karşı korumamızda son derece güçlü bir katkı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, "Bu tarz hareketler sayısız hayat kurtarıyor ve bizler Rus terörüne karşı güçlü adımlar atan partnerlerimize minnettarız. Bu hava savunma sistemi yalnızca ülkemizi korumakla kalmayacak, aynı zamanda partnerlerimiz ve bölge için uzun vadeli güvenliği de artıracak" sözlerine yer verdi.

Türk Vatandaşlarının Schengen Vizesiyle İmtihanı Sürüyor Güncel Dünya Bu Yaz Cayır Cayır Yandı Dünya Okula Silahlı Saldırı Düzenleyen Öğrenciyle İlgili FBI Detayı! Dünya Buzullarda Virüs Tehlikesi Dünya