TUSAŞ Saldırısının Ardından Kuzey Irak ve Suriye'de PKK Hedefleri İmha Edildi! 2'si Üst Düzey 59 Terörist Etkisiz

Abone ol

TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişinin şehit olmasının ardından MİT, operasyonların yoğunlaştırıldığını bildirdi. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda nokta hedef alındı. MSB'den yapılan açıklamada 2'si üst düzey 59 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Dün Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ait stratejik noktaların hedef alındığını açıkladı.

MİT, örgüte ait askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda hedefi imha ettiklerini bildirdi. MİT'ten yapılan açıklamada "Terör örgütü PKK/YPG’ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar Milli İstihbarat Teşkilatı operasyonlarına aralıksız devam edecek" ifadesine yer verildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, dünden beri düzenlenen operasyonlarla ilgili "Teröristler insanımızı hedef almanın bedelini ödeyeceklerdir. Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâtları ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil 41 terörist etkisiz hâle getirildi. İcra edilen hava harekâtlarında azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi sürmekte olup, hava harekâtlarımız devam edecektir" diye konuştu.

Aktürk, ayrıca Irak'ın kuzeyindeki Hakurk operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait olduğu tespit edilen mağarada, 10 konkurs tanksavar füzesi, 7 SA 7B hava savunma füzesi, 2 mayın, 6 bin uçaksavar mühimmatı ile, 1 adet 120 milimetrelik havan mühimmatı ele geçirildiğini aktardı.

'BU YIL 2 BİN 235 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Bu hafta içerisinde terör örgütünün barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin daha Akçakale ve Yüksekova'daki sınır karakollarına teslim olduğunu ifade eden Aktürk, "Teröristler için tek çıkış yol, Türk adaletine teslim olmaktır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörle mücadelesine tüm terör inleri yıkılıp tek bir terörist kalmayıncaya ve eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Diğer yandan Bakanlığımız FETÖ ile mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyetle sürdürecektir." şeklinde konuştu.

Aktürk, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1171'i Irak'ın, 1064'ü Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 235 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ETKİSİZ TERÖRİST SAYISI 59 OLDU

Bu açıklamadan saatler sonra Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Dün akşamdan itibaren 47 terör hedefinin vurulduğu Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatlarında, ilk belirlemelere göre 2'si üst düzey olmak üzere 59 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Lübnan'a Hava Saldırısı! Ünlü Televizyon Kanalının Binası Yıkıldı Dünya İsrail Şimdi de Suriye'ye Füze Yağdırdı! Dünya