Ukrayna, Rusya'nın Mühimmat Deposunu Bombaladı

Abone ol

Ukrayna, Rusya'nın Toropets şehrindeki mühimmat deposuna saldırı düzenledi. Depoda Rus ordusuna ait roket ve füzelerin bulunduğu ifade edildi.

Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik devam ediyor. Rusya'nın Tver bölgesine bağlı Toropets şehrindeki büyük bir mühimmat deposuna Ukrayna tarafından insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Saldırıda Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığına ait bir mühimmat deposunun imha edildiği savunuldu. Sosyal medyada konuyla ilgili paylaşımlarda Toropets'te büyük patlamaların meydana geldiği ve patlamaların halen devam ettiği görüldü.

'S-300 ve S-400'LER TUTULUYORDU'

Ukrayna Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkanı Andrey Kovalenko ise yaptığı yazılı açıklamasında, Rusya'nın Toropets'te büyük bir mühimmat deposunda Rus ordusuna ait roket ve füzelerin bulunduğunu ifade etti. Kovalenko depoda, 'Grad' tipi çoklu fırlatma roket sistemleri ile 'S-300' ve 'S-400' hava savunma sistemlerine ait roket ve füzelerin tutulduğunu belirtti. Ayrıca burada 'İskender' sistemi için de balistik füzelerin üretildiğini iddia eden Kovalenko, Rusya'nın, Kuzey Kore'den aldığı KN-23 füzelerini de bu depoda stoklamaya başladığını vurguladı.

İsrail'den Lübnan İçin Yeni 'Hazırlık'! Özel Tümen Yola Çıktı Güncel İsrail'den Gazze'de Son 24 Saatte İki Katliam Dünya