Zimbabve'de Topraklarına El Konulan Çiftçilere Tazminat Kararı

Abone ol

Zimbabve'de 2000 yılındaki reform kapsamında topraklarına el konulan "beyaz" ve yerli çiftçilere tazminat ödenmesine karar verildi.

Zimbabve Maliye ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Mthuli Ncube, yaptığı açıklamada, hükümetin zorunlu kamulaştırmayla topraklarına el koyduğu 4 binden fazla Avrupa kökenli "beyaz çiftçi" ile 400 kadar Zimbabve kökenli siyahi çiftçiye toplam 20 milyon dolar tazminat ödeneceğini duyurdu.

Ncube, bu aydan itibaren gerçekleştirilecek ödemelerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından denetlenen programın ilk etabını oluşturduğunu belirterek, bunun ekonomiye olumlu katkı sağlayacağını bildirdi.

Zimbabve hükümeti, 2020 yılında aldığı kararla topraklarına yerli siyahilere dağıtılmak üzere el konulan 4 bin civarında "beyaz çiftçiye" 3,5 milyar dolarlık tazminat ödeyeceğini duyurmuştu.

Uzun yıllardan beri süren ekonomik kriz ve yüksek enflasyonla mücadele eden Zimbabve, maddi imkansızlıklar sebebiyle bu ödemeleri gerçekleştirememişti.

AB'nin Yüksek Teknoloji Ürün İhracatında Artış Dünya İsrail'in Yine mi Rota Değiştirdi? Şimdi de Suriye'ye Saldırdı Dünya İsrail’de Bir Silahlı Saldırı Daha Dünya İsrail Bir İsmin Daha Üzerini Çizdi! Dünya