ABD'de Enflasyon Son 3,5 Yılın En Düşük Seviyesinde

Abone ol

ABD’de piyasaların gözlerini çevirdiği ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilere göre, TÜFE yüzde 0,2 artarken, yıllık bazda yüzde 2,5 oldu. Bu verilerle birlikte ABD'de 2021 yılından beri en düşük enflasyon seviyesi görüldü.

ABD’de piyasaların gözlerini çevirdiği ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilere göre, TÜFE yüzde 0,2 artarken, yıllık bazda yüzde 2,5 oldu. Açıklanan verilere göre, enflasyon son 3,5 yılın en düşük oranı oldu.

Verilere göre, enerji ve gıda fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek TÜFE, aylık yüzde 0,3 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 3,2 artış gösterdi.

Yine aynı verilere göre, ağustosta enerji fiyatları yüzde 0,8 geriledi, gıda fiyatlarında ise yüzde 0,1 artış yaşandı.

BEKLENTİLER NEYDİ?

Piyasalarda TÜFE’nin aylık yüzde 0,2 artacağı öngörülürken, yıllık enflasyonun ise yüzde 2,9’dan yüzde 2,6’ya gerilemesi bekleniyordu.

GÖZLER FED TOPLANTISINDA

Söz konusu gelişmelerle para piyasalarındaki fiyatlamalarda bu ay Fed'in 25 baz puan faiz indirimine gideceği ihtimali güçlü kalmaya devam ederken, 50 baz puanlık faiz indirimine yönelik fiyatlar yüzde 35 seviyesinde yer alıyor. Fed'in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puan faiz indireceği tahmin ediliyor.

Türkiye'ye Silah Ambargosu Kalktı Siyaset İslam Memiş'ten Dolar ve Altın İçin Kritik Analiz Ekonomi THY'de Bilet Fiyatları Uçuşta! Güncel Çok Kazanan Daha Çok Mu Ödeyecek? Ekonomi