Altın Fiyatlarında 5 Bin Lira Depremi! Gram Altın'da Yeni Rekor

Milyonlarca altın yatırımcısını heyecanlandıran hareketlilik yaşanıyor. Altın fiyatlarında yeni rekor geldi. Gram altın, bir kez daha rekor kırarken, ons altın tarihi zirvesini 2.670 dolara taşıdı. Çeyrek altın fiyatları ise 5.000 lira sınırını aştı.

Haberin devamı için tıklayınız

Altın piyasalarında hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 25 Eylül 2024 itibarıyla altın fiyatları yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlardan, altın yatırımcılarına yönelik önemli uyarılar gelirken, gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları yeni güne yükselişle başladı.

İsrail’in Orta Doğu’daki saldırılarına devam etmesi ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını düşürme kararı, altındaki yükselişi destekleyen faktörler arasında yer alıyor. Bu hafta altın fiyatları, ardı ardına yeni rekorlar kırarak dikkat çekici bir artış gösterdi.

Kapalıçarşı'da altının ons fiyatı 2.670,52 dolara ulaşarak yeni bir rekor kaydetti. Şu anda ons altın, 2.656 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Gram altın ise 3.000 liraya yaklaşarak tarihi zirvesini 2.930 liraya çıkardı. Kapalıçarşı serbest piyasasında çeyrek altının satış fiyatı ise 5.022 TL ile 5.000 lira sınırını aşmış durumda.