Altın Sektörünün İşletmecilerinden Tepki: Sektörün Fişi Çekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığının ormanlık alanlarda madencilik yapılmasına ilişkin getirdiği yeni yönetmeliğe Altın Madencileri Derneği (AMD) Başkanı Hasan Yücel, sert eleştirilerde bulundu. Yücel, altın sektörünün fişinin çekildiğini belirtti.

Haberin devamı için tıklayınız

Altın Madencileri Derneği (AMD) Başkanı Hasan Yücel, ormanlık alanlarda madencilik faaliyetlerini sınırlayan yeni yönetmeliğe sert tepki gösterdi. Yücel, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğin sektöre büyük zarar verdiğini savundu.

Ormanlık alanlarda madencilik yapmanın artık neredeyse imkansız hale getirildiğini vurgulayan Yücel, Türkiye'deki ormanların yalnızca binde üçünde madencilik faaliyetlerinin yapıldığını belirtti.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Orman Kanunu'nun 16. Maddesinin Uygulanması Hakkında Yönetmelik", verimli orman alanlarını tanımlayarak bu alanlarda kalker, mermer gibi stratejik öneme sahip olmayan madencilik faaliyetlerine ciddi kısıtlamalar getirdi. Yeni düzenlemeye göre, verimli ormanlık alanlarda her türlü madencilik faaliyeti yapılamayacak ve bu durum, sektördeki faaliyetlerin sınırlanmasına yol açacak.

Yücel, yönetmeliğin orman ve madencilik sektörlerinin dengeli bir şekilde korunmasını zorlaştırdığını savunarak, bu kararın Türkiye'nin madencilik potansiyelini sınırlayacağını ve sektörde ciddi kayıplara yol açacağını öne sürdü.