Asgari Ücret Zammında ‘Taban’ Oran! Tespit Komisyonu’nun Planını Açıkladı: ‘Hiçbir Tarafın Kabul Edeceği Bir Durum Değil…’

2025 asgari ücret zammını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanarak müzakerelere başlayacak. İlk değerlendirmelerde masaya gelecek rakam merak edilirken Ankara’dan kulis bilgisini Gazeteci Fevzi Çakır canlı yayında paylaştı. AKP, Çalışma Bakanlığı, işçi ve işveren kaynakları ile görüştüğünü söyledi. Masaya gelecek en alt taban oranın ne olduğu açıkladı. Yeni asgari ücrette rakamı hesapladı.

Haberin devamı için tıklayınız

2025 asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl net 17.002 TL olarak belirlenen asgari ücret, 2024 yıl sonuna yaklaşırken, yeni artış beklentileriyle gündemde. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında toplanarak, enflasyon başta olmak üzere birçok faktörü değerlendirip yeni rakamı belirleyecek. Masada ilk konuşulan rakam ise 24.057 TL. Bu, enflasyon oranı ve ek artışlarla birlikte net asgari ücretin 25 bin TL’yi aşabileceğine işaret ediyor.