Atilla Yeşilada: Çok Büyük Düşüş Olacak

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, piyasaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeşilada, borsaya ilişkin önemi ifadelere yer verirken özellikle konut sektöründe bir düşüş olacağına işaret etti.

Haberin devamı için tıklayınız

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dolar, euro, altın ve borsa gibi yatırım araçlarında hareketlilik devam ediyor. Piyasa açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 58,95 puan ve yüzde 0,60 artışla 9.959,21 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,98, holding endeksi yüzde 0,37 değer kazanırken, sektör endekslerinden en çok kazandıran bankacılık, en çok gerileyen yüzde 1,98 ile madencilik oldu.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indirimi, küresel piyasalarda ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceğine dair umutları canlandırdı. Analistler, Fed'in yıl sonuna kadar toplamda 75 baz puan daha faiz indirimi yapacağına yönelik beklentilerin fiyatlandığını belirtti.

Özellikle ABD'den gelen ekonomik verilerin etkisiyle dalgalanmalara açık hale gelmiş durumda. Analistler, verilerin seyrine göre piyasalardaki oynaklığın artabileceğini ve Fed’in faiz politikalarının yatırımcıların kararlarını şekillendirmede kritik rol oynayacağını vurguladı.