Ayçiçek yağına zam geliyor

Abone ol

Uluslararası piyasada artan ham ayçicek yağı fiyatı nedeniyle yurt içinde de ayçiçek yağına zam bekleniyor.

Sıcak hava ve Ukrayna’da çekirdek stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi fiyatları artırdı. Uluslararası piyasada artan ham ayçicek yağı fiyatının yurt içinde raflara yansıması bekleniyor.

Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin art­masının yanı sıra Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşme­si nedeniyle ham yağ fiyatları­nı tetikledi. Son 1 ayda ham ay­çiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre; uluslarara­sı piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bay­ram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüz­de 10’luk bir artışın yaşanabi­leceğini belirtiyorlar.

Şu anda zincir marketlerin kendi mar­kalı 5 litrelik ayçiçek yağının fi­yatı 195 lira seviyesinde bulu­nuyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiyor.

Zam
16 yıl önce kaldırılan vergi geri geliyor Ekonomi Maliye, lüks yaşayıp gelirini gizleyenler için harekete geçti Ekonomi "Tarihin en büyük ekonomik çöküşü yaşanacak" Ekonomi CHP'li Salıcı: Dünyanın en pahalı pulu Türkiye'de keşfedildi Ekonomi