Eserlerine Saygı Duyuyorum’ Diyerek Yemişti! Tüm Dünyanın Konuştuğu ‘Duvara Bantlı Muz’ Yeniden Satışa Çıkıyor: 7 Haneli Fiyat Etiketi

Abone ol

Maurizio Cattelan'ın “duvara bantlanmış muz” eseri yeniden satışa çıkıyor. Sanat dünyasında bir kez daha ilgi odağı haline gelen eser 2019 yılında sergi esnasında performans sanatçısı David Datuna tarafından yenmişti. Ve bu kez fiyatın 120 bin doların çok çok üzerinde 7 haneli bir rakamdan alıcı ile buluşması bekleniyor.

Sanatçı Maurizio Cattelan’ın beş yıl önce çok konuşulan ‘duvara bantlanmış muz’ isimli eseri 120 bin dolarlık satış fiyatıyla tüm dünyada sansasyon yaratmıştı. Sanatta anlam ve değerin ne olduğu üzerine pek çok tartışmaya yol açan eser için yıllar sonra yeni bir gelişme yaşandı.

Şimdi ise Sotheby's Müzayede Evi bu tartışmalı eserin 3 kopyasından birini yeniden satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak bu kez eserin fiyatı 120 bin doların 12,5 katına, 1 ila 1,5 milyon dolar arasında bir fiyata satılacağı ifade edildi.

“ESERE HAYRANLIK DUYDUM VE YEDİM”

Eserin 2019’daki sergisi sırasında, performans sanatçısı David Datuna, esere yaklaşarak duvardaki muzu alıp yemişti. Bu eylemini "Aç Sanatçı" olarak adlandıran Datuna, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cattelan’ın eserlerine duyduğu hayranlığı dile getirmiş ve yediği muzu "lezzetli" bulduğunu paylaşmıştı.

Kiralık, Satılık Fark Etmiyor! Emlakta Yeni Dönemin Ayrıntıları Ekonomi Bakan Duyurdu, Geri Ödeme Listesine Alındılar Ekonomi