Erdoğan'dan toplantı sonrası asgari ücret çıkışı: Herkesin söylediği ile hareket edemeyiz

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücrete ilişkin "Öyle herkesin söylediğiyle hareket edemeyiz, bizim sırtımızda küfe var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorusunu yanıtladı. Erdoğan, asgari ücrete ilişkin soruya "Onları biz artık bakanım ile işveren sendikası başkanı ile konuşur. Değerlendirmemizi yaparız. Herkesin her söylediği ile adım atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün alt yapıları düşüneceğiz" diye yanıt verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği üçüncü toplantıda uzlaşı çıkmamış, toplantı sonrası gazetecilerin karşısına geçen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret tekliflerinin 9 bin lira olduğunu ve bu rakamın altındaki herhangi bir kararı kabul etmeyeceklerini bildirmişti.

CHP'li Sümer: ‘Bizden önce buzdolabı yoktu’ diyenler vatandaşı hiçbir şey alamaz hale getirdi Siyaset Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı kapılarını açıyor Ekonomi Toplantıdan uzlaşı çıkmadı: Bakan Bilgin'den 'yeni tarih' için açıklama Ekonomi Türkiye’de yüksek enflasyon 2023'te de devam Ekonomi