Fiyatlar Katlandı, Defter ve Kalem de Askıya Çıktı

Abone ol

Yalova'nın İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan kırtasiyeci Dilek Yaşar, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla "askıda defter kalem" uygulaması başlattı. Askıda ekmek uygulamasından ilham alarak hazırlanan bu projede, alışveriş yapan vatandaşlar okul malzemelerine katkıda bulunabiliyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılında kırtasiye masraflarındaki fahiş artışlar aileleri sıkıntıya soktu. Fiyatlar bir yılda katlanarak arttı, defter, kalem ve çanta gibi temel okul ihtiyaçlarını almak neredeyse imkansız hale geldi. Düşük maaşlarla yaşamını sürdürmek zorunda kalan aileler, çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, Yalova'da kırtasiye dükkanı işleten Dilek Yaşar, zor durumdaki aileler için 'askıda defter kalem' uygulaması başlattı.

Yalova'da İsmetpaşa Mahallesi Girne Caddesi'nde bulunan kırtasiye dükkanını işleten Dilek Yaşar, genellikle fırınlarda yapılan askıda ekmek uygulamasını örnek alarak maddi durumu iyi olmayan çocuklara askıda defter kalem uygulamasıyla ulaşıyor.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAK İSTEDİK"

Yaşar, gazetecilere, ailesi, yakınları ve arkadaşlarının desteğiyle başlattığı çalışmaya, alışverişe gelen vatandaşların da katkı sağladığını söyledi. Bu uygulamanın diğer kırtasiyelere de örnek olmasını dileyen Yaşar, "Arkadaşlarımla sohbet esnasında böyle bir fikir gelişti. 'İhtiyaç sahiplerine ulaşmak için nasıl bir uygulama yapabiliriz?' dedik. Normalde askıda ekmek gibi bir şey var. Biz de bunu kırtasiyeye çevirmek istedik. Bu şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz." dedi.

Destekleri için arkadaşları ve diğer hayırseverlere teşekkür eden Yaşar, "Çok fazla ihtiyaç sahibi olan var. Hayat paylaştıkça güzel. Daha çok insanımıza, çocuğumuza ulaşmak, daha çok aileye destek olmak amaçlarımızdan bir tanesi. İnşallah daha ileri boyutlara gider, daha da büyür kampanyamız. Şimdilik burada uyguluyoruz. İnşallah başka kırtasiyeler de örnek alır." diye konuştu.

CHP'li Tanrıkulu: Hükümet Tekstil Sektörünü Batırmaya Çalışıyor Siyaset Büyük Zam Geldi, Fiyatı Yüzde 233 Arttı Ekonomi Fed Kararı Öncesi İbre Yukarıda! Altın Durdurulamıyor Ekonomi Kısa Vadeli Dış Borçta 6 Ay Sonra İlk Ekonomi