Gayrimenkul Uzmanı 'Ne Konut Ne Arsa' Dedi: Büyük Kazandıracak Yatırımı Açıkladı

Gayrimenkul sektöründeki yükseliş devam ederken, emlak uzmanlarından yatırımcılar için dikkat çekici bir uyarı geldi. Tapu dairelerinde yılın ilk sekiz ayında yapılan satış işlemlerinin sayısı 2 milyona yaklaştı.

Haberin devamı için tıklayınız

Uzmanlar konuta yatırımın tersine, özellikle ofis ve dükkan yatırımlarının cazip fırsatlar sunduğunu vurguladı. Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Bu segmentte de toparlanma sinyalleri alıyoruz. Yatırımcılar için ofis ve dükkanlarda önemli fırsatlar mevcut" dedi.

Yılın ilk sekiz ayında tapu dairelerinde toplam 1 milyon 770 bin 35 satış işlemi gerçekleştirildi. Bu satışlardan elde edilen tapu harç geliri ise 50 milyar 836 milyon lirayı aştı.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Gayrimenkul satışlarındaki pozitif hava Ağustos ayında da etkisini sürdürdü. Özellikle geçen ay tüm gayrimenkul satışlarında 280 bine yakın işlem yapıldı. Yıl içinde tapu harcı gelirleri rekor seviyeye ulaşarak 50 milyar lirayı geçti. Ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre konut kredi hacmi 455 milyar lirayı aşmış durumda" dedi.