Hakan Kara Tarih Verdi: Büyük Değer Kazanacak

Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Türkiye ekonomisinde kısa vadede dengelenme ve normalleşme sürecinin yaşandığını belirtti. Prof. Dr. Kara, "Para politikası uzun süre sıkı kalacak. Bu aşamada yumuşak iniş senaryosu temel olacak. Sert bir iniş beklemiyorum. En önemli konu programın sürdürülebilirliği" ifadelerini kullandı.

Haberin devamı için tıklayınız

Prof. Dr. Kara, Dönüşen Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri ve bunların reel sektöre etkilerini değerlendirdi. Zirve, EKONOMİ Gazetesi ev sahipliğinde, PwC Türkiye’nin işbirliği ve Sabancı Holding’in ana sponsorluğunda, "Makronun Baskısında Mikroyu Yönetmek" temasıyla gerçekleştirildi.

Yumuşak inişin mevcut para politikalarının sürdürülebilirliği açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Kara, "Salgın döneminde enflasyonla mücadele için merkez bankaları sıkılaştırma yolunu tercih ederken, Türkiye tam tersine bir yol izledi. Şimdi diğer ülkeler enflasyonu düşürmeyi başardılar ve bunun avantajını yaşıyorlar" dedi. ABD'deki enflasyon eğilimlerinin iyileştiğini ifade eden Kara, "Bundan sonra FED’i takip edeceğiz. Eğer ABD bu durumu yumuşak inişle aşabilirse, bizim gibi ülkeler için olumlu sonuçlar doğurabilir" şeklinde konuştu.