Hatay'da meşakkatli hasat başladı, 1 dönümden 2 ton ürün: Tarlada kilosu 12 TL!

Hatay'ın bereketli topraklarında meşakkatli kabak hasadı başladı. Vitaminler ve lif bakımından zengin bir besin olan kabak, 1 dönümden 2 ton ürün verirken, tarlada 12 TL'den alıcı buluyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kabak hasadı başladı.

Hasat edilen kabağın iç piyasaya satıldığını belirten çiftçi Adil Cünedioğlu, "20 dönümlük arazide kabağımız var. Yaklaşık sezon sonuna kadar 1 dönümden 2 ton kabak hasat ediyoruz. Tarlada kabağı 10 ile 12 TL arasında satıyoruz. Kabak hasat etmek çok meşakkatlidir" dedi.

KABAK

Kabak, A vitamini, C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin bir besindir.

Ayrıca düşük kalorilidir. Kabak, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur, kanser riskini azaltır, kalp ve damar sağlığını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kabak tüketmenin birçok faydası vardır:

- Bağışıklık sistemini güçlendirir: Kabaktaki A vitamini, bağışıklık sisteminin işlevini desteklemeye yardımcı olur,

- Sindirim sistemini düzenler: Kabaktaki lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur,

- Kan basıncını düşürür: Kabaktaki potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur,

- Göz sağlığını korur: Kabaktaki A vitamini, göz sağlığını korumaya yardımcı olur,

- Kanseri önleyebilir: Kabaktaki antioksidanlar, kansere karşı koruma sağlayabilir.

Fransa'dan almak için geldiler: Büyük talep görüyor Ekonomi Eken bin pişman oldu: Tarlada kilosu 10 TL Ekonomi Susuz yetişiyor: 200 ağaçtan 5 ton ürün Ekonomi Karadeniz'de Balık Şöleni: Tezgahlar Palamutla Doldu Yaşam Kiralık İlanlarda Yeni Ödeme Yöntemi Ekonomi Faiz İndirimi Mi Geliyor? Ekonomi Altın Fiyatlarının Yönü Neresi? Ekonomi Hasadı Başladı: Tarlada Kilosu 35 TL Ekonomi Geç Hasat Başladı, Fiyatı Uçuşa Geçti Ekonomi Hasat Sonrası 1 Kilosu 200 TL Kazanç Sağlıyor Ekonomi Yeni Moda Hasat Başladı, Büyük İlgi Görüyor Ekonomi Hasat Başladı, Pazar Sorunu Baş Gösterdi Ekonomi