İban Hesabını Yakınlarına Kullandıranlara Bir Çok Daha! Sadece Para Cezası Değil...

İban hesabını yakınlarına kullandıranlara savcılık yolu gözüktü. Adım adım banka hesabını başkalarına kulllandıranlara kesilecek cezalar belli oldu.

Haberin devamı için tıklayınız

81 ilde harekete geçildi. Banka hesabını yakınlarına kullandıran şahıslara şimdi de savcılık yolu göründü. Bu şahıslara sadece vergi cezası kesilmeyecek. MASAK mevzuatına aykırı davranmaları nedeniyle savcılıklara sevk edilecekler.

NTV'de yer alan haberde; Banka hesabını kullandıranları bekleyen cezalar da belli oldu.

Maliye, IBAN yoluyla tahsilat yaptıkları tespit edilen işletme sahiplerini tek tek çağırıp izah isteyecek, IBAN yoluyla yapılan tahsilatlar için fatura veya benzeri belge düzenleyip düzenlemediklerini soracak ve bu belgelerin ibrazını isteyecek. Bu tahsilatlar için fatura veya benzeri belge düzenlenmişse herhangi bir sorun olmayacak. Düzenlenmemiş ise, bu satışlar kayıt dışı satış olarak kabul edilecek. Ayrıca, işletme sahiplerine, ilişkili kişi statüsünde kabul edilen kişilere (eş, çocuk, anne, baba gibi yakın akrabalar ile sekreter, işçi gibi işletme çalışanları) ait IBAN’lar ile kiralık IBAN hesaplarıyla yapılan tahsilatlar da sorulacak.