İban Hesabını Yakınlarına Kullandıranlara Bir Şok Daha! Sadece Para Cezası Değil...

İban hesabını yakınlarına kullandıranlara savcılık yolu gözüktü. Adım adım banka hesabını başkalarına kulllandıranlara kesilecek cezalar belli oldu.

Haberin devamı için tıklayınız

81 ilde harekete geçildi. Banka hesabını yakınlarına kullanan kişilere şimdi de savcılık yolu göründü. Bu kişilere sadece vergi cezası kesilmeyecek. MASAK mevzuatına aykırı davranışları nedeniyle savcılıklara sevk edilecekler.

NTV'de yer alan haberde; Banka hesabını kullananları bekleyen cezalar da belli oldu.

Maliye, IBAN yoluyla tahsilat işlemleri tespit edilen işletme sahiplerini tek çağırıp açıklama isteyecek, IBAN yoluyla yapılan tahsilatlar için fatura veya benzeri belge düzenlemelerini soracak ve bu raporları ibrazını isteyecek. Bu tahsilatlar için fatura veya benzeri belge temizlenirse herhangi bir sorun olmayacaktır. Düzenlenmemişse, bu satışlar kayıt dışı satış olarak kabul edilecektir. Ayrıca, işletme sahibi olanların, çalışan kişilerin uygulamalarında kabul edilen kişiler (eş, çocuk, anne, baba gibi yakın akrabalar ile sekreter, işçi gibi işletme çalışanları) ait IBAN'lar ile kiralanan IBAN hesaplarıyla yapılan tahsilatlar da sorulacak.