Kuyumculardan ‘Ucuz Altın’ Uyarısı! Yatırımcı Kılı Kırk Yararak Buluyorlar Ama… O Altınların Ayarı, Gramajı Her Şeyi Zarar Ettiriyor

Abone ol

İnternetten yapılan mücevher alışverişlerinde sahte, düşük ayarlı ve gramajı eksik altınlar tehlike yaratıyor. Uzmanlar, uygun fiyat tuzağına düşmemek için fiziki mağazası olan güvenilir satıcılardan alışveriş yapılmasını öneriyor. Ucuz altın peşinde koşarken, yatırımcıların ciddi zararla karşılaşabileceği uyarısını yapıyorlar.

Son dönemlerde binlerce liralık mücevher alışverişleri de internet üzerinden yapılır hale geldi. İnternet üzerinden yapılan mücevherat alımında sıklıkla yaşanan sorunlara değinen kuyumcular, vatandaşlara ucuz altın yanılgısına kapılmamaları konusunda uyarı yaptı. Sarraflar, yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı internetten mücevher alışverişlerinde fiziki satış noktası olan firmaların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.



İNTERNETTE SAHTE ALTIN TEHLİKESİ

İnternet üzerinden alınan mücevherlerin sahte, gramajı ve ayarı düşük çıkabileceğine değinen Kuyumcu Ahmet Güney, “Günümüzde hemen her şeyi internetten almaya başladık. Altın, mücevher, çeyrek ve her ne önümüze gelirse internetten alışverişi bir alışkanlık haline getirdik. Fakat altını internetten almanın birtakım handikapları var. Bu handikaplar içerisinde değerinden çok aşağıya satılan birtakım altınlarla karşı karşıya kaldığınızda bu altınları ucuza aldığımızı zannederken biz burada yanılıyoruz. Çünkü altın uluslararası arenada karşılığı olan, değeri olan ve bilinen bir değerle satılan bir maden. Dolayısıyla çok ucuza alınan altınların aslını yansıtmadığı ve bu sebepten dolayı da bu altınların zarar olarak karşımıza geldiğini görüyoruz. İnsanlar ucuza altın aldığı zaman; ayarı, gramajı düşük çıkabiliyor veya sahte çıkabiliyor” dedi.

YATIRIMCIYI ZARARA UĞRATIYOR

İnternet üzerinden gerçekleştirilen mücevher alışverişinde mağazanın fiziki satış noktasının olmasının önemine değinen sarraf Güney, “Bunların hepsinin önüne geçebilmek için internetten mücevher alımında satışı yapan firmanın fiziki bir satış noktasının veya mağazasının olup olmadığının soruşturulması gerekir. İlerleyen süreçte mağdur olmamak ve aldığımız ürünün arızası, eksiği olduğu zaman internetten aldığımız altın için başvurabileceğimiz bir yerin olmasına önem vermemiz lazım. Aksi takdirde aldığımız altında yaşanan sıkıntılar bizi mağdur eder. Söz konusu ürünü diğer internet sitelerinden de süzdükten sonra çok daha hesaplı bir şekilde bulduk, aldık ve geldik diyorlar. Fakat karşılarına çıkan manzara o kadar şaşırtıcı ki ya altın olmuyor ya da ayarıyla oynanmış oluyor veya hatta gramajıyla oynanmış oluyor. Buda kişinin avantajlı ticaret yaptığının belirtisi değil, bilakis zarara uğradığının belirtisidir” dedi.

Çinli BYD İçin ÇED Süreci Başladı: 200 Bin Araç Üretebilecek! Ekonomi Muğla'da Çam Balı Üretiminde Hedef 20 Bin Ton Ekonomi Türkiye, Sıcak Hava Balonculuğunda Dünya Rekoruna Koşuyor Ekonomi Konut Almadan Önce Bu Tabloya Bakın! Ekonomi