Maliyeti Katlandıkça Katlandı! Yüzde 300 Arttı

Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesi ve yüksek enflasyonun etkisiyle hizmetlere gelen zamlar vatandaşı zor durumda bırakmaya devam ediyor. İnternet faturalarına gelen zamlar ve artışla beraber bir ailenin aylık iletişim maliyeti yüzde 300'e varan oranlarda arttı. İşte detaylar...

Haberin devamı için tıklayınız

Yüksek enflasyon, internet hizmetlerine yapılan zamlarla birlikte vatandaşların bütçesini olumsuz etkiliyor. Türkiye, dünyanın en yavaş internetine sahip ülkelerden biri olmasına rağmen, internet faturaları hızla artıyor. Özellikle bir ailenin aylık iletişim maliyetleri yüzde 300'e kadar yükseldi.

İNTERNETE ERİŞİM MASRAFLARI ARTIYOR

Türkiye, internet hızı sıralamasında 161 ülke arasında 106. sırada yer alıyor. Aylık 100 megabit (Mbps) internet için ortalama 483 lira ödeniyor. Speedtest Küresel Endeksi’ne göre, Türkiye sabit geniş bant internet hızında 42.90 Mbps ile birçok ülkenin gerisinde kalıyor.

MOBİL İNTERNET HIZINDA DA GERİDEYİZ

Mobil internet hızında Türkiye, 111 ülke arasında 46.37 Mbps ile 58. sırada bulunuyor. Bu durum, Türkiye'nin mobil internet hızının dünya ortalaması olan 85 Mbps'nin yarısı kadar olduğu anlamına geliyor.