Mehmet Şimşek Canlı Yayında Açıkladı: Türkiye'nin En Büyük Problemi Ne? Enflasyon Tek Haneye Düşecek Mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında Türkiye'nin ekonomik gidişatı ve enflasyonun geleceğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin devamı için tıklayınız

Mehmet Şimşek, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, "Türkiye'nin şu an en büyük problemi geçim sıkıntısı ve gelir dağılımının bozulmasıdır. Kalıcı refah artışı için enflasyonu tekrar tek haneye indireceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomideki yol haritasına ilişkin konuşan Bakan Şimşek, enflasyonun tekrardan tek haneleri göreceğini belirtti.

Cari açığa değinen Şimşek, "Birincil önceliğimiz ülkenin dış kırılganlığını azaltmak. Bu bizim ana hedeflerimizden bir tanesiydi. İkinci başlığımız da enflasyonu kontrol altına almak. Bizim geçen sene başlarken makro finansal istikrar derken bunu kastettik. Geçen sene mayıs ayı itibarıyla 57 milyar dolarlık cari açığımız vardı. Cari açığı 19 milyar dolar civarına indirdik. Çok önemli bir kazanım. Cari açığı önemli ölçüde azalttık. Uluslararası rezervlerimiz bugün itibarıyla 147 milyar dolar civarına çıktı. 153 milyar dolar üzerinde rezerv olacak. Net rezervlerimiz 78 milyar dolar iyileşti. Yaklaşık 90 milyar dolar üzerinde cuma günü itibarıyla iyileşme var. Bu da kırılganlığımızı azalttı. Ülkemizin uluslararası rezervleri arttı" dedi.