Merkez Bankası Duyurdu: Vatandaşın Enflasyon Beklentisi Katlanıyor

Abone ol

Artan hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşın enflasyon beklentisi, Merkez Bankası'nın yayımladığı ankete göre arttı. Reel sektörün enflasyon beklentisinde ise düşüş gözlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yayımladığı ‘Sektörel Enflasyon Beklentileri’ anketi sonuçlarında, vatandaşların enflasyon beklentisinin arttığı görüldü. Aynı ankette reel sektörün beklentisi ise geriledi.

Merkez Bankası’nın verilerine göre, 2024 yılı Ağustos ayında 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,3 puan azalarak yüzde 28,7 seviyesine, reel sektör için 1,2 puan azalarak yüzde 53,8 seviyesine kadar düştü.

Hanehalkı verilerinde ise durum tam tersi seyretti. Vatandaşlar için enflasyon beklentisi 1,1 puan yükselerek yüzde 73,1’e çıktı. Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranı bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 29,6 oldu.

Tiryakileri Kahredecek Haber: Ünlü Sigara Markası İflas Bayrağını Çekti Ekonomi Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu? Ekonomi Dolar Güne Nasıl Başladı? Ekonomi Karar Resmen Açıklandı: Yüzde 102 zam geldi Ekonomi