Merkez Bankası Resmen Açıkladı: İşte 14 Gün Sonra Görülecek Dolar Kuru

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), her ay düzenli olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin ağustos raporunu kamuoyu ile paylaştı. 69 katılımcının yanıtlarıyla oluşturulan raporda TCMB'nin 20 Ağustos tarihli PPK toplantısında alacağı faiz kararı ve dolar kurundaki yükselişe ilişkin beklentilere yer verildi.

Haberin devamı için tıklayınız

Son yıllarda rasyonel ekonomi politikalardan giderek uzaklaşması nedeniyle yerel yatırımcıların yanı sıra, uluslararası finans çevrelerinin de güvenini kaybeden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Fatih Karahan liderliğindeki yeni ekonomi yönetimi ile birlikte piyasalardan güven kazanmaya çalışıyor.

Bir süredir yürütülen parasal sıkılaşma adımlarının ardından 5 aydır faizlerde hareketsiz beklemeyi tercih eden TCMB'nin ne zaman faiz indirimine başlayacağı merak konusu olurken, her ay paylaşılan Piyasa Katılımcıları Anketi'nin ağustos sayısı bugün kamuoyuna duyuruldu.

İŞTE 14 GÜN SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

51'i finansal sektör ve 18'i reel sektör olmak üzere toplam 69 katılımcının yanıtlarıyla derlenen raporda 20 Ağustos tarihinde yapılacak PPK toplantısındaki beklentilerin yanı sıra, ay sonu ve cari yıl sonu görülmesi muhtemel dolar kuruna ilişkin tahminlere yer verildi.

Katılımcılar, 20 Ağustos tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faizlerin yeniden pas geçileceğine yönelik görüş bildirirken, dolar/TL paritesi tahminlerinde ise dikkat çeken ifadelere yer verildi.