Milyonlarca Emekliye Kara Haber! İşte Emekli Maaşlarlarından Yapılacak Yeni Kesinti

Türkiye'de uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle son yıllarda umduğu zammı bulamayan memur ve emeklilere bir kötü haber de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Geçtiğimiz günlerde yapılan sunum sonrası emekliler için yeni yılda atılacak adımlar şekillenirken, çalışan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için yapılması planlanan maaş kesintisi ortaya çıktı.

Haberin devamı için tıklayınız

EYT düzenlemesinin ardından sayıları 16 milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan emekliler, Temmuz ayında yapılan maaş zamlarını enflasyon karşısında yetersiz bulurken, artan hayat pahalılığı emeklinin yaşam kalitesini aşağı çekmeye devam ediyor.

Milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üyesinin gözleri ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranına çevrilirken, emeklilerin beklemediği haber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtılan 3 yıllık Orta Vadeli Program (OVP) ile ekonomi modelinde izlenecek yol hakkında bilgi paylaşılırken, bu sunum doğrultusunda yapılan taslak çalışmada emeklilere ilişkin tepki çekecek bir düzenlemenin yer aldığı öğrenildi.