Tepkilerin Ardından Geri Adım: En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zam Belli Oldu

Geçtiğimiz yıl temmuz zammını kök maaşlara yansıtarak milyonlarca emeklinin aylıklarında artış yaşanmamasına neden olan iktidar, bu yıl da benzer bir uygulamaya gitme kararı almıştı. En düşük emekli maaşının 10 bin lirada bırakılacağına ilişkin söylentilerin ardından ayağa kalkan emekliler, hükümete geri adım attırdı. Gelecek hafta Meclis'e gelecek düzenleme ile en düşük emekli maaşına yapılacak zam ortaya çıktı.

Haberin devamı için tıklayınız

3 Temmuz'da açıklanan enflasyon rakamlarının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranı yüzde 24.73 olarak kesinlik kazanmıştı. Bu artış oranı yasa gereği kök maaşı 10 bin liranın üzerinde olan emeklilere otomatik şekilde yansıtılırken, en düşük emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş ise bu temmuz ayında da hiçbir zam almama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

TEPKİLERİN ARDINDAN GERİ ADIM GELDİ

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında emeklilere yapılan yüzde 25'lik zam, yalnızca kök maaşlara yansıtılmış ve milyonlarca emeklinin eline geçen aylıklarda hiçbir artış yaşanmamıştı. Bu durumu tekrarlamaya hazırlanan AKP, günlerdir milyonlarca emeklinin gösterdiği yoğun tepkilerin ardından uygulamadan vazgeçti.