Trump Güçlendikçe Kripto Fırlıyor: Bitcoin Kritik Sınırda!

Abone ol

Kripto para piyasasına desteğiyle bilinen ABD başkan adayı Donald Trump, ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" yapacağını söyledi. Seçim anketlerinde birinci gözüken ve giderek güçlenen Trump'ın açıklamasının ardından Bitcoin 70 bin dolar seviyesine yaklaşmaya başladı.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, kripto para piyasasına sıcak bakmasıyla bilinirken, seçim anketlerinde güçlendikçe de piyasayı doğrudan etkiliyor. ABD'yi "gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü" yapmayı planladığını açıklayan Trump, bu sözlerle kripto paranın güçlenmesini sağladı.

Trump'ın açıklamasının hemen ardından kripto paralarda dalgalanmaların arttığı görülürken, şu sıralarda Bitcoin 69 bin 700 dolardan işlem görüyor.

BITCOIN'DE BEKLENTİ NE?

Bitcoin’de 5 günlük ortalama seviyenin konumlandığı 68 bin-69 bin dolar bandı öne çıkıyor. Bu bölgenin altına doğru hareketlerde, tekrar 65 bin dolara varabilecek geri çekilmeler yaşanabileceği belirtiliyor.

70 bin dolar seviyesi ise psikolojik bir direnç olarak takip ediliyor. BTC’de bu direncin aşılması halinde 72 bin dolar seviyesinin teknik hedef haline geleceği ifade ediliyor.

Borsa Yeni Haftaya Nasıl Başladı? Ekonomi Altında Gözler Sınır Hattında Ekonomi Herkes Altına Akın Ederken Asıl 'Altın' Başkaymış Güncel Ceviz Artık Kiloyla Değil Taneyle Satılıyor! Ekonomi