Türkiye'nin 81 İlinde Geçerli Olacak! Altın Satışında Yeni Yasak Kararı

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan toplantının detaylarını açıklayarak altın sahiplerine önemli uyarılarda bulunan Memiş, kuyumculardan yapılan altın satışına ilişkin yeni bir uygulamaya başlanacağını belirterek detayları paylaştı.

Haberin devamı için tıklayınız

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında göreve başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk iş olarak yatırımcıların altın ve dövize olan ilgisinin önüne geçebilmek amacıyla yeni yasak kararlarını hayata geçirmişti.

Altın ithalatına yönelik ek vergi kısıtlamalarının yanı sıra, kuyumcularda satışı yapılan çeyrek ve yarım gramlık altınların da satışını engelleyen Şimşek'e kuyumculuk ve mücevherat sektöründen büyük tepki gelirken, altın üzerine yaptığı yorumlarla gündem olan ekonomist İslam Memiş, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirdi.

ALTIN YASAĞINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Piyasaya yönelik aldatıcı hareketlerin ve emtia fiyatlarında yaşanan manipülasyonların konuşulduğu görüşmede Memiş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a altın satışına yönelik uygulanan kısıtlamaların piyasalarda yarattığı güçlüklerden bahsetti.

Geçtiğimiz yıl 0.25 ve 0.50 gram ağırlığındaki altınların satışını yasaklayan ekonomi yönetimi, söz konusu kısıtlama adımlarını genişletme kararı almış ve 22 ayarlık 1 gram altınların da satışına son vermeyi planlamıştı. Kuyumculuk sektöründe yaşanan çalkantıların ardından bu adımdan vazgeçilirken, Memiş tarafından Yılmaz'a iletilen notta 0.25 ve 0.50 gramlık altın yasaklarının tamamen kaldırılması talep edildi. Yılmaz'ın bu talebe yönelik yanıtını paylaşan uzman isim, atılması planlanan adımlar hakkında bilgi verdi.